Septemberkermis in Tielt verhuist dit weekend naar Generaal Maczekplein

Redactie KW

De Tieltse Septemberkermis staat dit jaar niet op de Markt, maar op het Generaal Maczekplein, in de ‘put’ aan de Europahal. Afspraak op zaterdag 26 en zondag 27 september.

Schepen van Markten en Foren Hedwig Verdoodt (CD&V) heeft een logische verklaring voor de verhuizing. “Om een veilige afstand te kunnen bewaren nemen de horecaterrassen op de Markt meer plaats in dan voorheen, terwijl we het Generaal Maczekplein beter kunnen afsluiten. Met één in- en uitgang werken is op de Markt ondoenbaar.”

Met onder meer een visspel, schietkraam, lunapark en autoscoorters zullen de zeven klassieke attracties volgende zaterdag (15 tot 23 uur), zondag (14 tot 22 uur) en maandag (16 tot 20 uur) gewoon weer op de afspraak zijn. Er worden maximaal 400 bezoekers tegelijkertijd toegelaten en die moeten zich natuurlijk houden aan de klassieke voorzorgsmaatregelen zoals handen frequent ontsmetten en een mondmasker dragen. Ook de foorkramers ontsnappen niet aan die plicht. Het oliebollenkraam bevindt zich buiten het parcours. Wie de lekkernij ter plaatse wenst te smullen, dient daar zijn of haar contactgegevens achter te laten. De eerste 150 kinderen krijgen zowel zaterdag als zondag een bon voor een gratis drankje. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier