Sente Nieuwjaart met Driekoningen: “Kom als Caspar, Melchior of Balthasar”

Redactie KW

“Dos je uit als een van de drie koningen en kom naar onze nieuwjaarsreceptie.” Zo luidt de oproep van de organisatie achter Sente Nieuwjaart dat op zaterdag 6 januari plaatsvindt.

“Driekoningen, Driekoningen, geef mij ‘ne nieuwen hoed. M’nen ouwe is versleten. Ons moeder mag ‘t nie weten, ons vader heeft ‘et geld op de rooster geteld…” Wie kent het bekende liedje niet dat kinderen deur aan deur gaan zingen naar aanleiding van Driekoningen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in Sente die op 6 januari plaatsvindt worden alle kinderen uitgenodigd om zich te verkleden als een van de drie wijzen.

Burgemeestersjury

“Onze nieuwjaarsreceptie valt het voor eerst sinds lang weer op 6 januari en daar wilden we uiteraard iets mee doen”, zegt Véronique Decock van de werkgroep Sente Nieuwjaart. “We doen een warme oproep aan de kindjes om zich uit te dossen als Caspar, Melchior of Balthasar. In de zaal wordt er een catwalk opgesteld waar ze zich aan de jury kunnen presenteren. Die jury bestaat uit niemand minder dan burgemeesters Vincent Van Quickenborne (Open VLD, Kortrijk), Francis Benoit (CD&V, Kuurne) en Carine Dewaele (CD&V, Lendelede).”

Iedereen die aan de wedstrijd deelneemt, gaat met een geschenkje naar huis. “En voor de winnaars hebben we nog een hele leuke prijs in petto, maar die verklappen we nog niet.” Véronique vraagt ook aan de volwassenen om zich als een van de drie koningen te verkleden. “Voor hen organiseren we geen wedstrijd, maar het zou leuk zijn voor de sfeer op ons evenement.”

Verenigingen

De festiviteiten vinden plaats in en rond ‘t Senter en zoals de traditie het wil, werken opnieuw heel wat verenigingen mee. “De lokale verenigingen baten een standje uit waar je na het jaarlijkse traktaat tegen een democratische prijs iets kunt kopen om te eten en drinken. Er zal heel wat lekkers op het menu staan”, zegt ze. Vorig jaar zakten 350 Sentenaren naar de nieuwjaarsreceptie af. De organisatie hoopt dan ook dit jaar op een grote opkomst.

Het nieuwjaarsfeest wordt afgetrapt om 18.30 uur. Er zijn werken aan de gang in het centrum van Sente, maar tijdens de kerstvakantie is de parking aan ‘t Senter wel vlot bereikbaar. (nvh)

Meer op www.sente.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.