Seniorenshow voor Warmste Week in Ingelmunster

Krista Roelens draagt graag haar steentje bij aan Studio Kontrabas voor de Warmste Week. © (foto FODI)
Redactie KW

Heel wat Ingelmunstenaren tonen dezer dagen hun warm hart door geld in te zamelen voor Studio Kontrabas en zo dus ook voor het goede doel. Eén van hen is Krista Roelens. Zij organiseert op dinsdag 17 december om 14 uur de show ‘Seniors For Life’ in ‘t JOC in de Bollewerpstraat.

In de voorbije weken werden er in Ingelmunster al heel wat activiteiten uitgedokterd ten voordele van Studio Kontrabas en zo dus ook voor De Warmste Week van Music For Life. Het is uiteraard de bedoeling om zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen van Studio Kontrabas. Het orgelpunt wordt de radiomarathon van 72 uren op het Marktplein en aan de Sint-Amandskerk. Dit grootse gebeuren start op donderdag 19 december om 18 uur en wordt afgesloten op zondag 22 december rond 18 uur met een grootse show.

Muziek met vleugje humor

Nieuw dit jaar is dat ook de senioren actief bij deze benefietacties worden betrokken. Na de radiomarathon in het wzc Maria Rustoord is er nu ook een muzikale show met koffietafel voor alle 55-plussers van onze gemeente in het kader van Music For Life. Het initiatief gaat uit van Krista Roelens (56), die in het dagelijks leven achter de toonbank staat van dagbladhandel Clip in de Bruggestraat. Ze is getrouwd met Jan Maertens en de mama van Valentijn en Marijn. Sinds kort is ze oma van Remi. “Muziek is voor iedereen een bron van plezier en ook senioren staan open voor dergelijke benefietacties. Ik speelde dan ook al een tijdje met de idee om ook voor deze groep een actie op poten te zetten”, vertelt Krista Roelens.

Ze wist haar zus Nadine en muzikant Noël Pollet te overtuigen om haar project verder mee uit te denken en te werken. Onder de noemer Seniors for Life pakken ze uit met een Muzikale reis rond de wereld. De keuze voor een muzikaal programma lag voor de hand. Krista Roelens verzorgt immers al vele jaren in haar schaarse vrije tijd muzikale programma’s voor verenigingen waaronder Femma, OKRA, Samana, … Samen met Nadine en Noël brengt ze ook muzikale animatie op verjaardags- en jubileumfeestjes.

Naast muziek houdt Krista ook van toneel. Haar zaak staat centraal, maar eens de deur van Clip gesloten is, leeft ze zich uit op het podium. Ze staat ieder jaar op de planken bij toneelgroep Taptoni in De Wingerd, bij toneelkring Uylenspieghel of de toneelvereniging Archontiko in Emelgem.

We zingen van A (Abba) tot Z (Zingende Zusters), gekruid met een vleugje humor

Krista Roelens weet dus van aanpakken en ook podiumvrees is haar vreemd. Seniors for Life belooft dan ook een gezellige namiddag te worden. In de show zal muziek worden gecombineerd met korte humoristische sketches. “De show wordt een wervelend gebeuren met kleurige kledij en aangepaste muziek van A (Abba) tot Z (Zingende Zusters), gekruid met een vleugje humor”, glimlacht Krista.

“Sinds kort maakt ook mijn jongere zus Nadine deel uit van Indigo, de naam waaronder we als muzikaal trio optreden. Onze stemmen vullen elkaar perfect aan. Indigo brengt livemuziek rond het thema Muzikale reis rond de wereld, waarbij we een imaginaire trip maken langsheen alle landen, begeleid door het orgel/keyboard van Noël. We staan twee keren 45 minuten op het podium. Er is ook een koffietafel voorzien. Hiervoor deden we een beroep op de lokale bakkers. Onze warme bakkers Cachet, Deboosere, Het Stenen Oventje, Lorenzo en Nollet zorgen met plezier voor lekkere gebakjes om de senioren extra te verwennen. We beloven een heel unieke en vooral ontspannende namiddag met slechts één doel: euro’s inzamelen voor Studio Kontrabas en voor hun twee goede doelen, namelijk Kom op tegen Kanker en RaDiOrg”, besluit Krista Roelens.

Voor een kaart voor Seniors for Life betaal je 10 euro. Kaarten zijn te verkrijgen in Clip, Bruggestraat 53 of via 0498 12 13 18 of 051 69 47 05. De volledige opbrengst gaat naar Studio Kontrabas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier