Seniorendansgroep Golfbrekers bestaat 30 jaar

© foto Myriam Van den Putte
Redactie KW

Robert Ockerman, Emmy Cobert, Bob Vanmarcke en Piet Vandewalle waren de initiatiefnemers. Nu werden de leden van de vereniging op het gemeentehuis ontvangen.

“Elke woensdag- en donderdagnamiddag komt de dansgroep samen in ‘t Oud Schooltje in Koksijde-Dorp. Onze leden komen niet enkel uit Koksijde, maar uit de ruime regio. Elk jaar organiseren we ook twee festivals in zaal Witte Burg in Oostduinkerke. Dan verwelkomen we een drietal lijndansgroepen. Vroeger traden we nog op de zeedijk op, en soms doen we dat nog in woonzorgcentra in de streek”, aldus voorzitter Gilbert Vercamer, die de vereniging zag groeien.

“In onze beginjaren waren er trouwens niet bijzonder veel ontspanningsmogelijkheden voor senioren. Nu gaat het net de omgekeerde richting uit. Ik was ooit een toogplakker, maar heb samen met mijn vrouw Yacinta ervaren dat dansen topsport is.”

Ledenaantal

“Momenteel telt onze club nog enkele leden van het eerste uur, onze oudste danser wordt 93! Maar het ledenaantal op peil houden, is niet eenvoudig. Eerst en vooral moet je al met twee zijn. Sommige mensen komen eens proberen, maar haken jammer genoeg af als ze zien dat ons niveau tamelijk hoog ligt.”

Daarom doet seniorendansvereniging De Golfbrekers een warme oproep naar koppels vanaf 55 jaar toe. “Dansen is lichaamsgymnastiek van de bovenste plank en we hebben uitstekende dansinstructeurs. We oefenen ons niet alleen in koppeldans zoals sequence en round dance, maar ook wals, tango, rumba, chachacha, jive en foxtrot. De Golfbrekers is ook lid van de seniorenadviesraad. We zetten ons in voor actieve deelname van ouderen in de samenleving, voor bevordering van sociale contacten en zelfredzaamheid. Verder hebben we aandacht voor verborgen armoede en eenzaamheid.”

“We zijn heel blij met deze huldiging, maar durven de dienst cultuur toch vragen of er niet een extra subsidie inzit voor onze vereniging. Dat zou ons helpen om te overleven”, zegt voorzitter Gilbert Vercamer tot besluit.

Schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw liet weten dat het gemeentebestuur dit zeker zal bekijken. (Myriam Van den Putte)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier