Seniorendag op Izegem Kermis: veel volk en sfeer voor jong en minder jong

© FM
Redactie KW

De traditionele Seniorendag op de dinsdag van Izegem Kermis was ondanks het bewolkte weer opnieuw een groot succes. Ook voor het West-Vlaams kampioenschap volkssporten voor senioren was het drummen geblazen om te kunnen meespelen.

De Seniorendag, ooit begonnen met de bedoeling de senioren een mooie kermisnamiddag te bezorgen, is ondertussen uitgegroeid tot een volksfeest voor jong en minder jong. Ook dinsdag was dat zo, ondanks de zon het liet afweten en het de hele namiddag bewolkt was, maar daarvoor thuisblijven deden de feestvierders niet.

Voor de kleuters en de kinderen uit het eerste en tweede leerjaar van de basisschool is de Seniorendag een namiddagje geen klas, eventjes proeven van een kermisattractie, een heerlijke oliebol eten en enkele spelletjes spelen.

Seniorendag op Izegem Kermis: veel volk en sfeer voor jong en minder jong
© FM

Het 33ste West-Vlaams kampioenschap volkssporten voor senioren kon op een massa deelnemers rekenen en in vergelijking met de vorige edities was één spel, de Toptafel, vervangen door Trou Madame.

De sfeer en ambiance op de Seniorendag is uniek, vooral omdat er in of vóór tal van cafés op de Korenmarkt en Grote Markt muzikanten of kleine orkesten zitten te spelen en waar al eens een danspasje wordt gewaagd. Ook nu was dat niet anders. Bijvoorbeeld vóór café De Vagant bij Jozef Bogaert stond opnieuw Jacques Demey met zijn band vier uur lang het beste van zichzelf te geven, zoals ze dat daar trouwens al vele jaren doen.

Seniorendag op Izegem Kermis: veel volk en sfeer voor jong en minder jong
© FM

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier