Seniorencafé voortaan op lokale radio: “Zo bereiken we echt veel mensen”

TV6 14 KORT SeniorencaféOp de foto herkennen we Piet Cottenier en Cindy Vanassche.
Redactie KW

Senioren moeten alvast het vertrouwde Seniorencafé niet missen in coronatijden. Het Seniorencafé wordt nu uitgezonden via de lokale radio Gaveromroep. Eén uur per dag welgekomen ontspanning tijdens de periode van ‘verboden bezoek’.

Het Seniorencafé draait op volle toeren. Letterlijk dan, want nu rusthuisbewoners minder bezoek krijgen en de zorgkundigen extra taken bijkrijgen naast hun vaste pakket, is het niet altijd even gemakkelijk om voor iedereen de gepaste activiteit te vinden. Tegenwoordig gebeurt een quiz verspreid over een volledige wandelgang in plaats van in de refter en ook de leuke bingo momenten gebeuren nu op afstand van elkaar. “Normaal brengen we onze abonnees twee cd’s per maand, aangepast aan het doelpubliek van het woonzorgcentrum. Nu bereiken we ons doelpubliek via de gewone radio”, vertelt Stefaan Verbrugge van Seniorencafé ons.

Omdat bezoek absoluut verboden is in de rusthuizen moest het Seniorencafé op zoek gaan naar een alternatief.

gaveromroep

Mede dankzij de opgebouwde connecties doorheen de jaren kwamen de ondernemers al zeer snel tot de conclusie dat een uitzending op de radio de snelste weg was om het woonzorgcentrum te bereiken.

“We werken daarvoor samen met Gaver omroep die ondertussen een goed uitgebouwde basis heeft en mooi tussen Kortrijk en Waregem ligt. Op die manier kunnen we echt veel mensen bereiken”, verduidelijkt Stefaan Verbrugge.

Echter blijft het wel de bedoeling om de gewone werking te behouden na coronatijden, al is ook de Gaveromroep razend enthousiast over een verdere samenwerking. “De Gaveromroep waar we mee samenwerken, heeft interesse om verder te werken op het elan waar we nu op zitten.

Al vinden we het even belangrijk om ook onze fysieke exemplaren te blijven aanbieden aan de woonzorgcentra. Maar voorlopig is dit de beste manier van handelen”, besluit Stefaan.

Vooraf opgenomen

Omwille van de coronamaatregelen kon men niet zomaar opnames gaan maken in een studio. Daarom wordt alles vooraf gemaakt en afgeleverd aan de omroep. “De eerste week uitzendingen werden opgenomen in Studio Bloema, maar door de maatregelen is dit niet meer mogelijk. Het lijkt ons ook het veiligste om gewoon vanuit onze eigen woning te blijven werken. Als we toch op de omroep moeten zijn, werken we met afwisselende presentatoren. Ondertussen scheppen onze presentators ook al een leuke band met de luisteraars”, aldus nog Stefaan.

Info: Wie zelf mee wil luisteren kan dit doen via FM 105.70 (Deerlijk/Waregem) & 106.40 (Kortrijk) of gaveromroep.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier