Senioren van De Hovenier op wandel in Rumbeke

Woon-zorgcentrum De Hovenier doet deze maand mee aan de actie ‘Walk en Talk’ in alle woon-zorgcentra van de Armonea groep.

Annelies Ledoux van De Hovenier: “We voorzien wandelingen over verschillende afstanden.” (foto SB) © STEFAAN BEEL

“We stellen vast dat onze bewoners te weinig bewegen”, aldus Annelies Ledoux, ergotherapeute en lid van het animatieteam. “Daarom doen we met veel overtuiging mee aan ‘Walk en Talk’. Op 2, 7, 9, 15, 21 en 24 mei voorzien we wandelingen over verschillende afstanden, van telkens één uur, met start telkens om 14 uur. Voor die voettochten zoeken we vrijwilligers om onze senioren te begeleiden of in hun rolstoel voort te duwen. We denken aan buurtbewoners, leiders en leidsters van de plaatselijke jeugdbewegingen, begeleiders in wandelclubs. Iedereen die ons hierbij kan helpen, is meer dan welkom!”

Sociaal contact

“Wij zorgen voor vijf verschillende wandelroutes geprint op evenveel wandelkaarten”, vertelt Annelies verder. “Na iedere wandeling stempelen we de wandelkaart af. Uiteraard kunnen onze bewoners ook alleen op stap. Maar bij die gemeenschappelijke wandelingen is het sociaal contact uiterst belangrijk, dat is de ‘Talk’ in het verhaal”, verduidelijkt Annelies.

De Armonea-site die het hoogst scoort op vlak van deelnemers wordt beloond met een mooie geldprijs. Maar het belangrijkste is dat de senioren in mei extra bewegen en van elkaars gezelschap en de natuur genieten.

“We houden het daar echter niet bij. We zijn druk bezig met het uitwerken van diverse programma’s om onze bewoners (nog) actiever te laten zijn”, besluit Annelies. (AD)

Interesse om een tocht te begeleiden? Meld je dan aan bij Annelies Ledoux of Tine Koopman: dehovenier.kela@staff.armonea.be, tel. 051 26 26 32, Hovenierstraat 15 Rumbeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.