Senioren krijgen voor het eerst eigen consulente in Ardooie

Met seniorenconsulente Brenda Bauwen is er nu een eigen aanspreekpunt voor senioren in de gemeente Ardooie. De Seniorenadviesraad (SAR) vroeg al lange tijd naar een eigen consulente in navolging van het sportbeleid, de jeugdwerking en de culturele werking. Nu is deze wens ingevuld.

(gf)

Veertiger Brenda Bauwen komt uit Ieper en woont in Kachtem. Na haar studies als maatschappelijk werkster in De Haan vulde ze eerst een interimjob in binnen het OCMW van Staden. In september 2001 versterkte ze het OCMW in Ardooie. De aanstelling van Brenda tot seniorenconsulente is geen drastische carrièreswitch. “Vanuit het OCMW was ik al vertrouwd met de seniorenwerking en de rusthuizen. De thuiszorg behoorde ook tot mijn opdrachten”, vertelt ze. Brenda werkte ook enthousiast mee aan elke seniorenweek.

Lokaal beleid

Als consulente moet Brenda nu de schakel vormen tussen beleid, senioren en de ververschillende seniorenverenigingen in de gemeente. “En die senioren vormen een belangrijke en steeds groter wordende groep in de samenleving. Een derde van de Ardooise bevolking mag zich tot de seniorengroep rekenen. In bijna duizend gezinnen is er een 75-plusser”, weet ze.

Concreet is Brenda mee verantwoordelijk voor het uitstippelen van het lokaal seniorenbeleid en de uitvoering en opvolging van de beslissingen. Ook overleg met andere beleidssectoren in de gemeente behoren tot haar opdrachten. Binnen het sociaal huis is er een permanente opvolging nodig van de wetgeving rond seniorenwerk. In dat sociale huis is ze ook het concrete aanspreekpunt voor elke 65-plusser.

Brenda zal haar kantoor krijgen naast de wijkdienst van de politie in de Oude Lichterveldsestraat. Ze is er dagelijks van 9 tot 12 uur en in de namiddag is ze bereikbaar op afspraak. (JM)

Brenda contacteer je op 051 74 03 73 of seniorenconsulent@ardooie.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.