Senioren krijgen ontmoetingsruimte in bib ’t Kraaiennest in Oostrozebeke

Tijdens de verwendag in de bib ’t Kraaiennest werd de nieuwe ontmoetingsruimte voor senioren opengesteld. Senioren die er nood aan hebben, kunnen er samenkomen voor een gezellige babbel.

Heel wat senioren waren aanwezig op de opening van de nieuwe ontmoetingsruimte in de bib. © CLY

“De Oostrozebeekse senioren speelden al langer met het idee om ergens een plaatsje te vinden in het centrum van de gemeente”, zegt Marc Bossuyt van de seniorenraad. “Veel locaties werden al besproken, maar telkens om verschillende redenen weer afgevoerd. Ons doel bestond erin om de senioren, of mensen die daar nood aan hebben, samen te brengen in een gezellige en gemakkelijk te bereiken ruimte. Wij zagen direct potentieel in onze bibliotheek. Er werd een hoekje ingericht, met zicht op het marktplein. In die ruimte kan men nu terecht voor een gezellige babbel bij een kop koffie. Er is ook de mogelijkheid om de krant of een tijdschrift te lezen, een kaartje te leggen of spelletje rummikub te spelen.”

Vrijwilligers

Het is wel zo dat de ontmoetingsruimte niet altijd open is. Zo kan men er terecht op maandag van 14 tot 17 uur, op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur. Ook op woensdag kan men er binnen van 9 tot 12 uur en van 14.30 uur tot 17 uur, op donderdag van 9 tot 12 uur en van 14.30 tot 17 uur, op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur en van 14 tot 19 uur en ten slotte op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 14 tot 17 uur. Voor de koffie wordt 1 euro aangerekend.

Naast de uitleen in de bibliotheek is er steeds een vrijwilliger aanwezig. De vrijwilligers van dienst zijn Heidi Demeyer, Marc Bouckuyt, Marie-Thérèse Pattyn en Lieve Dehaen. Plaatsvervangend bibliothecaris Evelien Ameye wist nog te vertellen dat het project na enkele maanden zal geëvalueerd worden.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.