Senior Homes bouwt in Waregem 93 erkende assistentiewoningen voor 65-plussers

Redactie KW

Het nieuwe woonproject Residentie Pur Sang werd donderdag voorgesteld. De residentie komt op 1 hectare aan de vroegere Sofinal-site tussen de Westerlaan en de Molenstraat en zal 93 erkende assistentiewoningen omvatten met privatieve terrassen, 49 ondergrondse autostaanplaatsen, een tuin, een publiekstoegankelijke brasserie, een verwarmd buitenzwembad en een gemeenschappelijke neveninfrastructuur.

Residentie Pur Sang staat alvast voor de nieuwste generatie assistentiewoningen die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert met luxe, comfort, veiligheid, zorgeloos gemak. Dat wordt gewaarborgd met een permanente ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende en deels optionele zorgformule, en met een aanwezige woonassistente (6/7 dagen) als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

“Veiligheid en privacy zijn heilig”

“De nieuwe senior wil immers zo lang mogelijk genieten van het leven“, zegt initiatiefnemer en zaakvoerder Wilfried Martens. “Met ons woon- en serviceconcept willen we bij zelfredzame 65-plussers meteen de angst wegnemen om op een andere locatie te gaan wonen. Iets wat velen veel te lang uitstellen en achteraf betreuren. Onze assistentiewoningen geven hen een instant ‘thuisgevoel’ door alles in één ruime flat te integreren wat ze thuis ook al hebben of zelfs nog niet hebben. We willen bovendien dat ze nog alles kunnen doen wat ze nog willen beleven en ervaren in de herfst van hun leven. Onze woonassistenten organiseren ook voldoende leuke activiteiten en uitstappen zodat de bewoners elkaar leren kennen. Allemaal vrijblijvend, want vrijheid en privacy zijn heilig. De naam van de residentie, Pur Sang, is trouwens een verwijzing naar het ras van een renpaard en tegelijk ook naar Waregem als paardenstad met de Gaverbeek-hippodroom, waar elk jaar Waregem Koerse plaatsvindt. Die sfeer van beleving, ontspanning en ontmoeting willen we ook hier creëren”, aldus Wilfried Martens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.