Selfie-hoekje in Brugs vaccinatiecentrum met taalfoutje

Stefan Vankerkhoven

In het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark in Brugge is een selfie-hoekje ingericht, waar de Bruggelingen na hun spuitje een foto kunnen nemen. Het decor met Brugs landschap bevat evenwel een kemel van een taalfout.

“Neem hier een selfie! #gevacineerdebruggeling”, staat er vermeld op een grote foto met zicht op Brugge. ‘Gevacineerd’ met slechts één ‘c’ in plaats van twee keer ‘c’. De taalfout zal volgens de persdienst van de Stad Brugge eerstdaags verbeterd worden: er komt een nieuwe affiche ter promotie van de vaccinatiecampagne, met een taalkundig correcte slogan.

In het centrum mogen er, wegens de privacy van de gevaccineerden, geen foto’s genomen worden. De Eerstelijnszone wou daarom die kleine, medische ingreep wat luchtiger en meer comfortabel maken met de inrichting van een selfie-hoekje. De vaccinatie zelf komt slechts moeizaam op gang in Brugge: begin deze week daagde een kwart van de 200 uitgenodigde Bruggelingen niet op. Het gaat nochtans hoofdzakelijk om zorgkundigen en medisch personeel.

“Wellicht hebben ze al een vaccin gekregen in het ziekenhuis of het woon-zorgcentrum waar ze werken. Maar ze hadden het Huis van de Bruggeling toch mogen verwittigen”, zegt centrumdirecteur Filip Strobbe. Hij betreurt dat Vlaanderen aan de uitnodiging tot vaccinatie niet de verplichting koppelt om de komst te bevestigen. Het personeel van het centrum werd dan maar ingeënt met de resterende spuitjes. Op 4 maart volgen opnieuw 200 vaccinaties in Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.