Secretaresse vervalst doktersbriefjes voor slaappillen

© iStock
Redactie KW

Een 57-jarige vrouw uit Bredene moest zich gistermorgen in de Brugse rechtbank verantwoorden voor valsheid in geschrifte en oplichting. Ze werkte bij een gynaecoloog in Oostende en vervalste daar doktersbriefjes voor slaappillen en spierontspanners.

K.D. (57) startte in december 2017 als medisch secretaresse in de privé-praktijk van een gynaecoloog in Oostende. Wat de man niet wist, was dat de vrouw al een hele tijd doktersbriefjes achter zijn rug weg moffelde. Met die vervalste voorschriften diende ze zich bij verschillende apotheken aan. Ze haalde er spierontspanners en slaapmiddelen. “Voor eigen gebruik”, verklaarde ze aan de speurders. Die konden achterhalen dat ze zeker 27 voorschriften vervalste in de periode van januari 2018 tot september 2018.

Het gesjoemel kwam aan het licht toen de gynaecoloog een van de voorschriften in kwestie op haar bureau aantrof en zich vragen ging stellen. Hij confronteerde haar met zijn ontdekking en de vrouw gaf meteen toe. De samenwerking werd dan ook beëindigd. Maar de gynaecoloog stapte naar het gerecht en diende een klacht met burgerlijke partijstelling bij de onderzoeksrechter in. Er werd dan ook een gerechtelijk onderzoek geopend.

Dat kende gisteren een vervolg in de correctionele rechtbank in Brugge. De vrouw werd er vervolgd voor valsheid in geschrifte, maar ook voor oplichting. Ze kocht namelijk ook online heel wat kledij aan op naam van de gynaecoloog en zijn vrouw. Zij kregen verschillende aanmaningen binnen van incassobureau’s voor zaken die ze helemaal niet hadden aangekocht.

“Moeilijke periode”

De vrouw zelf bekende de feiten, maar stelde dat ze door een moeilijke periode ging. “Ik besefte pas dat ik slecht bezig was op het moment dat ik betrapt werd. Het spijt me”, klonk het. Haar advocaat Leen Verstraete vroeg de opschorting, of een werkstraf, voor de vrouw. Het parket vorderde een straf met probatievoorwaarden. Voor de gynaecoloog in kwestie, die na de ontdekking drie weken zonder secretaresse zat, kwam advocaat Bart Dierickx-Visschers een schadevergoeding voor het geleden inkomstenverlies vragen. Vonnis op 8 april. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier