Sebastien van Brasserie St. Medard in Kortrijk doet gooi naar wereldrecord glazen dragen

Sebastien is al weken aan het oefenen. © gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Sebastien Maes, de ober van Brasserie St. Medard op het Deken Zegerplein in Kortrijk, waagt zich woensdag aan een wereldrecordpoging glazen dragen op één hand. “Zo wil ik de horeca steunen”, klinkt het enthousiast. “Of het gaat lukken weet ik écht niet, maar zo zet ik wel nog eens de zwaar getroffen restaurants en cafés in de kijker.”

Afgelopen weekend twijfelde Sebastien nog even of hij de poging zou laten doorgaan. “Ik twijfel of het mij wel zal lukken om meer dan 39 glazen op een hand te dragen”, bekent hij. “Maar eigenlijk wil ik met mijn poging vooral de horeca-uitbaters in de kijker zetten. Zij hebben het nog steeds erg moeilijk. Als ik daarin slaag, dan maakt het minder uit of ik die glazen laat vallen of niet”, lacht hij.

Soort glazen

Sebastien oefende de laatste dagen heel wat af. Het huidige wereldrecord glazen dragen op één hand staat op naam van Reymond Adina. Die maar liefst met 39 glazen op een hand rond liep. Sebastien hoopt woensdag beter te doen. Hij contacteerde de mensen het Guinness Book of World Records al om hen op de hoogte te brengen van zijn poging. Er zullen vanwege de coronamaatregelen alleen een paar getuigen en een deurwaarder aanwezig zijn. Ook burgemeester Ruth Vandenberghe komt langs.

“De sleutel ligt hem vooral bij het soort glazen dat je gebruikt”, vertelt Sebastien. “Ik moet echt het perfecte glas vinden en daar dan zo veel mogelijk mee oefenen. En ja hoor, ik heb mijn berg zeker al eens laten vallen.”

Niet stil zitten

Sebastien Maes komt uit de horecafamilie van Rudy Maes, eigenaar van de Cortina, Passim’s en Klokhof. Zijn vader is Stéphane Maes, eigenaar van de Ripasso op de Pottelberg in Kortrijk. Sebastien zelf is werkzaam in brasserie St. Medard in Kortrijk. “Omdat ik iets anders wilde doen dan stil zitten in deze moeilijke tijden, ben ik beginnen oefenen voor de recordpoging”, legt hij uit. “Zo kan ik alle zaken die gesloten zijn, een hart onder de riem steken.”

Sebastien doet komende woensdag 18 november om 16.00 uur een poging om het huidige record te breken. Daarbij zijn geen toeschouwers welkom, vanwege de coronamaatregelen. “Maar journalisten zijn gelukkig wel toegelaten. Zij kunnen mijn al dan niet gelukte poging delen met de wereld”, besluit een hoopvolle Sebastien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier