Sea Life zoekt burgemeester

Ook het Sea Life Marine Park in Blankenberge gaat de komende weken op zoek naar een bekwame burgemeester. De strijd om de sjerp gaat tussen steenvis Pierre, zeepaardje Mia, pinguïn Markie, Hector de otter en Magnus de zwartpuntrifhaai.

Foto: Walter Verbeeren, Victor Vienne, Katrien De Cuyper, Sara Descheemaecker en Inci Oguz van Sea Life stellen hun kandidaten voor. © (Foto: WK)

Wie wordt binnenkort de burgemeester van Sea Life: Pierre, Mia, Markie, Hector of Magnus? Pas op zondag 14 oktober moeten we met z’n allen naar het stemhokje voor de lokale en provinciale verkiezingen, maar in Sea Life kan je nu al je stem uitbrengen voor één van de vijf burgemeesterskandidaten.

Elk vragen ze aandacht voor een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt; zo wil zeepaardje Mia extra zwangerschapsverlof, ijvert otter Hector voor meer buiten spelen en is Pierre de steenvis wel te vinden voor een minder gejaagde maatschappij.

Magnus, een van de zwartpuntrifhaaien in Sea Life, is dan weer voorstander van sport en bewegen; pinguïn Markie pleit ervoor om meer snoepmomentjes in te lassen zodat ze af en toe eens kan ontsnappen aan het drukke leven als mama. Samen met haar man Usher heeft Markie immers vijftien kleintjes. “De bedoeling van onze verkiezingscampagne, is dat het publiek de dieren in Sea Life beter leert kennen. De vijf kandidaten hebben ook elk een team van militanten opgetrommeld dat tijdens de campagne allerlei leuke weetjes over hen zal delen”, zegt woordvoerster Astrid Vertongen.

Uitslag op 13 november

Vandaag zijn in Sea Life de stembussen opengegaan, maar je kan ook via de Facebookpagina van Sea Life je voorkeurstem uitbrengen. Op 12 november sluiten de stembussen en worden de stemmen geteld, daags nadien wordt dan de nieuwe burgemeester bekendgemaakt. “En geen schrik hebben; je krijgt nadien geen extra verkiezingsdrukwerk in je bus als je je stem uitbrengt”, glimlacht Astrid Vertongen.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.