Sea Life opent informatiecentrum rond zeehonden

Het informatiecentrum werd geopend door Sanna Wammes, die inmiddels maar liefst elf geredde zeehondjes adopteerde bij Sea Life. Op de foto vlnr dierenverzorger Nelis van Dessel, zeehondenfanate Sanne Wammes en general manager Michelle Hoeneveld © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In Sea Life is vrijdagmorgen het gloednieuwe ‘zeehondeninformatiecentrum’ geopend. “Een logische volgende stap: de zeehondenopvang is een belangrijk onderdeel van onze attractie”, aldus Michelle Hoeneveld, general manager bij Sea Life Blankenberge.

Sea Life heeft er sinds vrijdag opnieuw een aanwinst bij: in de ruimte waar voorheen de expositie Jurassic Seas te zien was, is nu een ‘zeehondeninformatiecentrum’ te vinden.

“De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de ruimte in zijn geheel om te toveren, en alles staat er nu in het teken van de zeehonden. Eigenlijk was dat een logische volgende stap: de zeehondenopvang is een belangrijk deel van onze attractie”, vertelt Michelle Hoeneveld, general manager bij Sea Life Blankenberge.

500 zeehonden gered

De verschillen tussen gewone en grijze zeehonden worden er uitgelegd, maar er is bijvoorbeeld ook een filmpje te zien waarin het reddings- en vrijlatingsproces van de zeehonden wordt beschreven. Sea Life Blankenberge vangt al sinds 1998 de zieke en gewonde dieren op aan de Belgische kust: de teller ging inmiddels ruim over de vijfhonderd geredde zeehonden.

Deze statistieken en alle logboeken zijn in het informatiecentrum terug te vinden op een interactief scherm. “Al van bij de opstart houden wij alle data over de geredde dieren minutieus bij. In het informatiecentrum kunnen wij deze gegevens nu op een leuke, interactieve manier met onze gasten delen”, klinkt het. Momenteel verblijven er nog twee geredde pups in Sea Life. Deze zullen medio november worden vrijgelaten.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier