Sea Life laat eerste zeehondjes vrij op het strand van Blankenberge

Oscar en Groovy kozen zij aan zij het ruime sop. foto WK
Redactie KW

Na hun maandenlange verblijf in Sea Life waren zeehondjes Oscar en Groovy weer voldoende aangesterkt om hun leven in zee te hernemen.

“Oscar spoelde in juli vorig jaar aan in Middelkerke en woog toen nog amper 12 kilo. Ook had hij een paar wondjes en een lichte ontsteking op het rechteroog opgelopen”, vertelt dierenverzorger Jonathan Meul. Groovy, met een knipoog naar het Brugse webdesignbedrijf dat het dier adopteerde, strandde begin oktober in Oostduinkerke. “We zijn een klein bedrijfje met een groot hart voor dieren. Zo halen we regelmatig opdrachten binnen voor dierenasielen”, zegt Franky De Schampheleer van Groovix.

Oscar en Groovy waren de eerste zeehondjes die in het nieuwe jaar werden vrijgelaten. Momenteel verblijft er nog één zeehondje in het opvangcentrum. “Het was het eerste dat we dit jaar opvingen. Onze dierenverzorgers gingen het begin januari oppikken in Bredene, het diertje was volledig uitgeput”, aldus Astrid Vertongen van Sea Life. Momenteel is het dus ongewoon kalm in het zeehondenverblijf. “De stilte voor de storm”, klinkt het. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier