Sea Life Blankenberge vangt 500ste zeehondje op

Sea Life Blankenberge verzorgt momenteel het 500ste zeehondje sinds de opstart van het opvangcentrum in ’98. Het gaat om een grijze zeehond die zondag opgehaald werd in Nieuwpoort.

Het 500ste zeehondje is in Sea Life in goede handen. We zien het hier bij dierenverzorger Jonathan Meul. © WK

De zeehondenpup, een vrouwtje van 19 kilo, had bij haar aankomst in het opvangcentrum hoge koorts en was daardoor volgens de dierenverzorgers helemaal uitgeput. “Daarbovenop had ze ook nog last van een enorm abces in de nek. Ze werd meteen al geopereerd”, vertelt Manu Potin, hoofd dierenverzorger bij Sea Life.

Volgens haar verzorgers herstelt het zeehondje goed, en mag ze over enkele maanden terug naar huis. Sea Life Blankenberge zet zich al sinds 1998 in voor de opvang van zieke en gewonde zeehondjes die aanspoelen aan onze kust. “Ieder jaar vangen we er zo tientallen op. Een zeehond die op het strand ligt, opgekruld in de vorm van een banaan, is aan het rusten en help je het beste door afstand te houden”, geeft Manu Potin nog wat goede raad mee. Ligt de zeehond helemaal plat, dan neem je best contact op met het rescue team van Sea Life op het nummer 0477 34 58 90

Zonder overheidssteun

Sea Life ontvangt geen enkele overheidssteun of subsidie voor zijn werkzaamheden. Alleen dankzij de steun via schenkingen, zowel privaat als van scholen en bedrijven, kan het opvangcentrum zorg blijven dragen voor aangespoelde zeehondjes. “De afgelopen jaren hebben we 500 zeehonden mogen opvangen, verzorgen en terug vrijgelaten dankzij de steun van onze adoptieouders”, aldus nog Manu Potin. Het 500ste zeehondje zoekt ook nog adoptieouders. Je kan het de komende maanden gaan bezoeken in het opvangcentrum van Sea Life in Blankenberge.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.