Sea Life Blankenberge na 220 dagen weer open

De opening was een feestelijk gebeuren.© WK
De opening was een feestelijk gebeuren.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het marien attractiepark Sea Life in Blankenberge werd woensdagmorgen feestelijk heropend na 220 dagen gesloten te zijn geweest. Burgemeester Daphné Dumery mocht het lintje doorknippen en de eerste gasten verwelkomen.

Sea Life sloot op 1 november de deuren en bleef liefst 220 dagen dicht. “Nog nooit in de 25-jarige geschiedenis van Sea Life is dit voorgevallen. Een triest record. We hadden vooraf ook nooit gedacht dat de sluiting zo lang zou gaan duren”, zegt general manager Michelle Hoeneveld. Zij ging pas in januari aan de slag in Sea Life Blankenberge, en heeft de attractie dus tot nu toe enkel zonder bezoekers meegemaakt.

Even wennen

“We zijn als team ontzettend blij om eindelijk weer bezoekers te mogen verwelkomen. Ongetwijfeld zal dit even wennen zijn – ook voor de dieren. Maar wij hebben er alvast ontzettend veel zin in. Na zeven maanden zijn we er ook meer dan klaar voor”, aldus Michelle Hoeneveld.

Tijdens de lange sluiting van het park heeft het Sea Life-team niet stilgezeten. “Naast de dagelijkse verzorging van de dieren, die tijdens de sluiting uiteraard gewoon doorging, heeft er ook veel onderhoud plaatsgevonden. Zo hebben alle displays een flinke schoonmaakbeurt ondergaan, en werden er nieuwe zeedieren en een gedeelte ‘Creepy Crawlies’ toegevoegd. Daarenboven hebben we tijdens de sluiting ook een TikTok-kanaal opgestart.”

Vijftien zeehonden opgevangen

Ook de opvang van zieke en gewonde zeehondjes liep tijdens de sluitingsperiode gewoon door. “Sinds de sluiting op 1 november, hebben we maar liefst vijftien zeehondjes opgevangen”, vertelt Scott Hadley, hoofd dierenverzorging bij Sea Life.

“Daarvan konden wij er vier meteen weer vrijlaten, en werden er elf verzorgd in onze opvang.” Momenteel verblijven er nog drie zeehondjes in Sea Life. Afgelopen maandag vond op het strand van Blankenberge de vrijlating van Selkie en Simba plaats.

“Dit was een extra bijzonder moment”, gaat Hadley voort. “De laatste vrijlating vanuit een gesloten attractie. We hopen dat we nu snel weer publiek kunnen uitnodigen bij de vrijlatingen – iets wat afgelopen maanden niet mogelijk was – zodat iedereen zo’n bijzonder moment kan meemaken.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.