Twee testresultaten zijn op dit moment nog niet gekend. De contactpersonen van de positief geteste bewoners, van de bewoners van wie het testresultaat nog niet gekend is en van de bewoners de negatief testten werden op de hoogte gebracht.

De drie bewoners die positief getest werden, verblijven nu ook op de cohortruimte die in het Grand Café ingericht werd. Op zaterdag 2 mei verblijven daar nu negen bewoners die positief testten op corona. Ze krijgen er gezamenlijk in quarantaine de nodige zorg. "We betreuren echter dat er momenteel één bewoner overleden is aan de gevolgen van het coronavirus", stelt directeur Edwine Laridon. "We bieden de familie dan ook onze oprechte Christelijke deelneming aan en wensen hen veel sterkte toe." In het kader van de privacy wetgeving kunnen er uiteraard geen namen of afdelingen van postief geteste of overleden bewoners doorgegeven worden.

De directeur voegt er nog aan toe dat ze goed beseft dat de resultaten van deze screening een momentopname zijn. "Daarom leveren we verder de nodige inspanningen en voeren we strikt de maatregelen uit zoals bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De medewerkers blijven ook de nodige beschermingsmaatregelen in acht nemen." De coördinatie blijft in handen van de CRA, dat is de coördinerend raadgevend arts en de betrokken huisartsen. In woonzorgcentrum Sint-Camillus is de CRA dokter Barbara Van Der Heyde.

Testen werden woensdag afgenomen

Alle bewoners van het woonzorgcentrum - met uitzondering van de 7 bewoners die reeds positief getest waren - werden woensdag getest op Covid-19. Deze screening werd door de overheid aangeboden. Directeur Edwine Laridon, de CRA, een medewerker kwaliteit en een hoofdverpleegkundige namen de testen af. Alles verliep vlot. De bewoners werden gerustgesteld en de testen werden op het gemak uitgevoerd zodat de bewoners niet angstig moesten zijn. De mensen die de testen afnamen waren namelijk onherkenbaar door het vele beschermingsmateriaal.

(EDB)

Twee testresultaten zijn op dit moment nog niet gekend. De contactpersonen van de positief geteste bewoners, van de bewoners van wie het testresultaat nog niet gekend is en van de bewoners de negatief testten werden op de hoogte gebracht.De drie bewoners die positief getest werden, verblijven nu ook op de cohortruimte die in het Grand Café ingericht werd. Op zaterdag 2 mei verblijven daar nu negen bewoners die positief testten op corona. Ze krijgen er gezamenlijk in quarantaine de nodige zorg. "We betreuren echter dat er momenteel één bewoner overleden is aan de gevolgen van het coronavirus", stelt directeur Edwine Laridon. "We bieden de familie dan ook onze oprechte Christelijke deelneming aan en wensen hen veel sterkte toe." In het kader van de privacy wetgeving kunnen er uiteraard geen namen of afdelingen van postief geteste of overleden bewoners doorgegeven worden.De directeur voegt er nog aan toe dat ze goed beseft dat de resultaten van deze screening een momentopname zijn. "Daarom leveren we verder de nodige inspanningen en voeren we strikt de maatregelen uit zoals bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid. De medewerkers blijven ook de nodige beschermingsmaatregelen in acht nemen." De coördinatie blijft in handen van de CRA, dat is de coördinerend raadgevend arts en de betrokken huisartsen. In woonzorgcentrum Sint-Camillus is de CRA dokter Barbara Van Der Heyde.Alle bewoners van het woonzorgcentrum - met uitzondering van de 7 bewoners die reeds positief getest waren - werden woensdag getest op Covid-19. Deze screening werd door de overheid aangeboden. Directeur Edwine Laridon, de CRA, een medewerker kwaliteit en een hoofdverpleegkundige namen de testen af. Alles verliep vlot. De bewoners werden gerustgesteld en de testen werden op het gemak uitgevoerd zodat de bewoners niet angstig moesten zijn. De mensen die de testen afnamen waren namelijk onherkenbaar door het vele beschermingsmateriaal.(EDB)