Scoutsvereniging Sint-Amandus lanceert bier voor 60ste verjaardag

De voorraad Beir is na twee dagen al flink geslonken.© AVH
De voorraad Beir is na twee dagen al flink geslonken.© AVH
Arno Van Haverbeke

De scouts van Beernem vieren dit jaar hun 60-jarig bestaan. In normale omstandigheden gaat zo’n verjaardag gepaard met een fameus feestweekend. “Maar jammer genoeg kan het gedroomde feestweekend waar we op gehoopt hadden niet plaatsvinden”, legt Louise Baeke, leidster van Scouts Sint-Amandus in Beernem uit.

Een tweetal jaar geleden maakte de scoutsvereniging al plannen om een feestweekend te organiseren. “Dat zou er een worden waar er nog jaren over gepraat zou worden”, lacht Baeke. “Maar na een aantal keer de plannen over een andere boeg te hebben gegooid, waren we genoodzaakt om creatiever aan de slag te gaan”, gaat ze verder. De tweede lockdown liet de plannen om een coronaveilig evenement te organiseren in het water vallen, waardoor de verjaardag op een nog andere manier moest georganiseerd worden.

Persoonlijke toets

“We speelden al vrij lang met het idee om met een bier een persoonlijke toets te geven aan ons feestweekend. 10 jaar geleden maakte onze ondertussen oud-leiding een eigen feestbiertje ‘Keihard’ en zo kwamen wij met het idee om het legendarische bier een volwaardige opvolger te geven.”

Samen met ‘Beerselect’ uit Gent lanceren de scouts nu ‘Beir’, een blond karakterbier met bittere en zoete smaken. “Door een toegankelijke smaak willen we elke bierliefhebber plezieren. De verkoop is gestart en na twee dagen is maar liefst 75 procent van de voorraad verkocht”, glundert de leidster. “Na een jaar zonder inkomsten en met het oog om deze zomer op kamp te kunnen gaan met al onze leden, is de snelle verkoop van ons bier een geweldig cadeau.”

Kleine voorsmaak

“Het enthousiasme van onze leden, ouders, vrienden maar vooral van onze oud-leiding is geweldig om te zien. We hoopten met het bier een kleine voorsmaak te kunnen geven van hoe ons feestweekend zou smaken en toch al een klein beetje te vieren. Op zaterdag 10 april kunnen alle kopers hun levering afhalen aan oc De Kleine Beer.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.