Scoutsleiding renoveert zelf lokaal in Lichtervelde

V.l.n.r. zie je Jimme Decaluwe, Anton Labeeuw, Sybe Raedt en Robbe Desmet. (foto Kurt) © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

De leiding van de jongensscouts haalt de sloophamer boven. In aanloop naar het 60-jarige bestaan van de jeugdbeweging neemt de leiding het lokaal onder handen. Nadat eerder de gevel een facelift kreeg, zal het lokaal er ook binnenin straks ietwat anders uitzien.

Naar aanleiding van het 55-jarige bestaan van de scoutsafdeling onderging de gevel van het lokaal in de Oude Bruggeweg al een heuse gedaanteverwisseling. Nu is het tijd om binnenin aan de grote werkzaamheden te beginnen. Eind januari startte de leiding met de afbraakwerken in de garage. Dat alles gebeurt in samenspraak met de vzw van de jongensscouts. Ze kregen een subsidie en de leiding zal vooral zelf de handen uit de mouwen steken, al hopen ze waar nodig ook op steun van de ouders. “Deze werkzaamheden kaderen deels in ons 60-jarige bestaan, al had het lokaal ook wel nood aan vernieuwing”, klinkt het bij groepsleiders Sybe Raedt en Robbe Desmet. “En we willen onze 60ste verjaardag goed inzetten. Dat feestjaar start officieel met ons groepskamp (dat om de vijf jaar plaatsvindt, red.).”

Afbreken is plezant, maar dat doen we wel veilig

“We zijn al een hele tijd bezig met onze verbouwplannen. De voorbije maanden werd hier al een vijftal keren over vergaderd vooraleer we echt begonnen zijn. Het heeft geen zin om eerst je lokaal in te gooien en dan te bedenken wat je wil doen. De vzw heeft vooral de plannen bedacht en wij zijn de uitvoerende krachten.”

Eerder begonnen

De bar en keuken worden samengevoegd. De sanitaire voorzieningen schuiven op naar het jongverkennerlokaal. De materiaalzolder verhuist dan weer naar waar vroeger het jinlokaal, de toiletten en het washok zich bevonden. Heel die ruimte krijgt tevens een nieuwe vloer. Het jongverkennerlokaal verhuist dan weer naar de huidige materiaalzolder en de huidige keuken wordt omgetoverd tot nieuw jinlokaal. En intussen lopen de wekelijkse activiteiten door, mits een goede planning tussen de verschillende takken. “Ook de ouders werden op de hoogte gebracht van deze werkzaamheden. We hopen ook op steun van hen, al begrijpen we dat ze dat in hun vrije tijd moeten doen. In principe zou het lokaal klaar moeten zijn tegen begin september, met de start van het nieuwe werkjaar. Het oorspronkelijke plan was om alles uit te breken tegen de zomervakantie, maar dat hebben we vooruitgeschoven. En we zijn dus nu al begonnen. Als we meer tijd hebben, waarom zouden we dan het risico nemen om niet tijdig klaar te geraken?”

“En zaken afbreken? Dat is plezant”, lacht Sybe. “Maar alles gebeurt wel op een veilige manier.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier