Scouts schrijft brieven aan bewoners woonzorgcentrum Ceres in Lauwe

De bewoners waren erg blij met hun brief.© CL
De bewoners waren erg blij met hun brief.© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Solidariteit en de scouts, twee termen die hand in hand doorheen 2020 trekken. Nadat de Lauwse scouts materialen inzamelden voor de vluchtelingenkamp in Duinkerke, richtten ze vorige week hun hartverwarmende pijlen op woonzorgcentrum CERES. “Het zijn voor de bewoners van WZC CERES eenzame dagen dus hebben we naar ieder van hen een brief geschreven” klinkt het bij Mira Hanssens (22), één van de initiatiefnemers.

Het worden erg bijzondere feestdagen dit jaar, al niet in het minst voor de bewoners van de talrijke woonzorgcentra in het land. Hun bezoek werd, als gevolg van de coronamaatregelen, tot een absoluut minimum herleid en de eenzaamheid loert om de hoek.

Warm onthaald

“We waren al een tijdje aan het nadenken over hoe we ook voor de mensen hier in het Lauwse CERES iets op poten konden zetten” laat Mira weten. “We zagen op de vlog van Linde Merckpoel, gekend van Studio Brussel, hoe ze met de inwoners van haar straat brieven zijn gaan schrijven voor de inwoners van het rusthuis in hun straat. Dit leek ons een schitterend idee en met de leden van onze scoutsgroep schoten we ook in actie.”

De leiding lanceerde een oproep en die werd warm onthaald. “We verpakten de oproep in een sinterklaas-gerelateerd thema” pikt Clara Declercq (21) meteen in. Ze hielp mee met de vormgeving van de actie. “De sint had blijkbaar teveel brieven gekregen en kon niet tijdig alles verwerken, waardoor onze leden dan eigenlijk beter een brief schreven naar het centrum. We vernamen dat er ongeveer 90 mensen wonen in CERES en slaagden er uiteindelijk ook in om 90 brieven, tekeningen of kaarten te verzamelen.”

Dankwoorden

Afgelopen weekend bracht een delegatie van de scoutsleiding de berg met brieven naar het woonzorgcentrum, waar de actie hartelijk werd onthaald. “Het overhandigen van ons schrijftalent gebeurde vanzelfsprekend volledig coronaproof” sluit Mira af. “Alles werd onder de inwoners bedeeld en die konden het meer dan waarderen. Via CERES kregen we ondertussen ook al enkele foto’s toegestuurd en heel wat dankwoorden.”

“Zonder twijfel gaan we nog wel dergelijke acties houden maar ondertussen mogen ook onze scoutsactiviteiten voor de allerkleinsten hervatten. Dit gaat ook de nodige aandacht vragen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier