Wat heeft zowat iedere jongere op de planeet in zijn bezit? Met de antwoorden 'smartphone' en 'TikTok account' zit je goed. Toen de coronamaatregelen van kracht gingen, schoot de leiding van De Vlasschaard, de Lauwse Scouts, in actie om hun leden scherp te houden. "Thuis blijven zitten, het is broodnodig, maar het is ook meteen een uitdaging van formaat". Mira Hanssens, hoofdleidster bij De Vlasschaard, bekokstoofde met de rest van het bestuur een geniale manier om in contact te blijven met al hun leden.

TikTok-challenge

"Iedere dag, zolang de lockdown van kracht is, lanceren we een opdracht via TikTok", klinkt het. "Van het bouwen van een kamp tot het bedenken van een waanzinnige camouflagetechniek, het hoort allemaal bij de taken. Vanzelfsprekend moet iedereen de opdracht gaan uitvoeren binnen de omsluiting van hun woning en mogen ze de straat niet op, dat is erg belangrijk. Nadien posten ze een video of foto van het resultaat op onze facebookpagina en geeft de leiding punten. Als scouts laten we ons niet meteen kennen, zelfs in tijden van een wereldwijde pandemie. We gaan gewoon extra creatief aan de slag!", klinkt het overtuigd.

Wat heeft zowat iedere jongere op de planeet in zijn bezit? Met de antwoorden 'smartphone' en 'TikTok account' zit je goed. Toen de coronamaatregelen van kracht gingen, schoot de leiding van De Vlasschaard, de Lauwse Scouts, in actie om hun leden scherp te houden. "Thuis blijven zitten, het is broodnodig, maar het is ook meteen een uitdaging van formaat". Mira Hanssens, hoofdleidster bij De Vlasschaard, bekokstoofde met de rest van het bestuur een geniale manier om in contact te blijven met al hun leden."Iedere dag, zolang de lockdown van kracht is, lanceren we een opdracht via TikTok", klinkt het. "Van het bouwen van een kamp tot het bedenken van een waanzinnige camouflagetechniek, het hoort allemaal bij de taken. Vanzelfsprekend moet iedereen de opdracht gaan uitvoeren binnen de omsluiting van hun woning en mogen ze de straat niet op, dat is erg belangrijk. Nadien posten ze een video of foto van het resultaat op onze facebookpagina en geeft de leiding punten. Als scouts laten we ons niet meteen kennen, zelfs in tijden van een wereldwijde pandemie. We gaan gewoon extra creatief aan de slag!", klinkt het overtuigd.