Scouts Knokke-Heist zoeken 25.000 euro steun na verlies van alle kampeermateriaal na wateroverlast

© (Foto GF)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

“Wij zijn Scouts Knokke en werden tijdens de nacht van 13 op 14 juli 2021 verrast door een stijgende Viroin en een onderlopend kampterrein door de extreme regenval. We werden genoodzaakt alle 60 scouts waaronder 40 kinderen, leiding en kookploeg zo snel mogelijk te evacueren. We konden en mochten enkel noodzakelijk materiaal meenemen van het lokaal bestuur om de evacuatie vlot te doen lopen. Hierdoor is nagenoeg al ons groepsmateriaal achtergebleven op het kampterrein en blootgesteld aan de krachten van de natuur”, vertelt leider Maxim Pauwels.

“Op 18 juli konden we, leiding, oud-leiding, ouders en tal van andere helpende handen, het terrein in Viroinaal-Mazée terug betreden en werd de immense schade duidelijk. Niet enkel zijn er een heel wat tenten gesneuveld, ook kleiner materiaal zoals kompassen, grondboren, bijlen, EHBO- en kookkoffers, gasvuren, tafels enz. hebben de wateroverlast niet overleefd. Vier senior groepstenten, prijs per stuk 3.595 euro, werden compleet vernield. Verder zijn ook 2 slaaptenten, prijs 2.199 euro naar de vaantjes. Stafkaarten en kompassen zijn ook hopeloos verloren.”

“In totaal bedraagt de schade zo’n 25.000 euro. Help ons en stort een bijdrage via https://gofund.me/86ccda84. Elke bijdrage is een stap dichter bij onvergetelijke kampen voor onze leden de komende jaren met avontuur, spel en veel plezier”, besluit Maxim.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten