SCOR verlengt nu toch contract van trainer Eric Verstraete niet, spelers weigeren te trainen

Eric Verstraete, centraal vooraan, heeft niet alleen de ploeg letterlijk achter zich staan, ook figuurlijk scharen ze zich massaal achter de trainer. © foto CLY
Redactie KW

Grote consternatie gisteravond bij SC Oostrozebeke. Voor de training kreeg trainer Eric Verstraete te horen dat hij tegen eerder gemaakte afspraken in volgend jaar niet aan het roer staat bij SCOR. Die mededeling kwam voor de trainer die aan zijn tweede seizoen bezig is bij SCOR als een verrassing, maar viel niet in goede aarde bij de spelersgroep die weigerde te trainen. Opvallend is ook dat voorzitter Jean-Marie Bonte niet op de hoogte was. “Er volgt nog overleg”, klinkt die diplomatisch.

Dinsdagavond werd Eric Verstraete uitgenodigd bij de sportieve cel, maar die werd dit keer enkel bemand door twee personen: Mario Vandekerckhove en Serge Vandenbussche. Voorzitter Jean-Marie Bonte was er niet omdat hij een kleine heelkundige ingreep moest ondergaan en ook de rest van de sportieve cel tekende niet present. Trainer Verstraete was twee maanden geleden mondeling een derde seizoen overeen gekomen, maar kreeg nu van het duo te horen dat hij het seizoen mocht uitdoen, maar dat het dan ophoudt.

Het lachen verging Eric Verstraete gisteren toen hij de boodschap kreeg. (foto CLY)
Het lachen verging Eric Verstraete gisteren toen hij de boodschap kreeg. (foto CLY)

Dinsdag vond aansluitend op het gesprek normaal de dinsdagtraining plaats. Maar toen de spelers vernamen dat de oefenmeester volgend jaar niet zou blijven, gingen ze verhaal halen bij de mensen die de beslissing meedeelden. Temeer ook omdat de spelersgroep zou aangegeven hebben niet verder te willen met Eric Verstraete. De spelers gingen daar niet mee akkoord en weigerden te trainen.

Boodschapper Mario Vandekerckhove was karig met commentaar, maar benadrukte dat het gaat om een beslissing waar het hele bestuur achter staat. Een ander verhaal krijgen we dan weer te horen bij voorzitter Jean-Marie Bonte. “Ik miste recent een vergadering wegens buikgriep en gisteren was ik ook niet aanwezig, omdat ik in het ziekenhuis vertoefde. Meer kan ik dus niet zeggen, behalve dat er de komende dagen nog overlegmomenten gepland staan.”

Kilian Vanhouteghem: “Als spelers gaan wij niet akkoord met deze beslissing en willen wij zeker een statement maken”

Speler Kilian Vanhouteghem (20), een linksvoor die al zijn hele voetballoopbaan bij Oostrozebeke voetbalt: “Wij als spelers waren verrast en zijn naar het bestuur gestapt. Daar kregen wij te horen dat de beslissing onomkeerbaar is. Donderdag krijgen wij uitleg van het bestuur, maar daarvoor plannen we met de spelers een aparte vergadering. Daarin willen we zeker een statement maken. Wat dat zal zijn? Misschien spelen we wel niet. Maar het zou jammer zijn, want samen met onze trainer hebben we al 24 matchen gewerkt om die eindronde te halen. Die hebben we nu zo goed als beet ook. Maar meer nieuws na donderdag.”

Nog dit: SC Oostrozebeke draait een aardig seizoen met een jonge ploeg. Het team staat vierde, maar slechts twee punten achter de tweede. In normale omstandigheden lijkt de eindronde het team niet meer te kunnen ontglippen….

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.