Scoops uit Ardooie geselecteerd voor Scale Up Vlaanderen

Nico Deleu, zaakvoerder van Scoops in de Stationsstraat. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Start-up Scoops zorgt al vijf jaar voor een vleugje ‘Silicon Valley’ in de Stationsstraat. Nico Deleu runt er met succes dit bedrijf, dat gespecialiseerd is in beeldschermcommunicatie. Zopas werd Scoops geselecteerd voor Scale Up Vlaanderen.

“Via een online platform helpen wij bedrijven om hun beeldschermen efficiënter in te zetten”, legt zaakvoerder Nico Deleu uit. Hij is reeds twintig jaar lang actief in de IT-sector en staat nu voor een internationale doorbraak. Hij was vroeger zaakvoerder van Genius in de Stationsstraat.

“Toen ik 24 was, startte ik een bedrijf dat gespecialiseerd was in het bouwen van servers. Zo kwam ik in contact met de bedrijfswereld en stelde vast dat heel wat bedrijven problemen hadden met hun beeldschermen. Vijf jaar geleden zette ik Scoops op de rails om via een digitaal platform de bedrijven te helpen”, aldus Nico, die inmiddels zijn IT-dienstverlening verkocht en zich nu volledig focust op een doorbraak op de internationale markt met Scoops.

Scoops helpt de bedrijven in het opzetten van moderne toepassingen voor communicatie. Dit trok de aandacht van Scale Up Vlaanderen en Scoops werd opgenomen in het select clubje van tien Vlaamse ondernemingen die gedurende achttien maanden intensief begeleid worden door experts die hen nog beter adviseren. “Het is een hele eer om tot dit clubje van tien te behoren, maar ook een hele uitdaging”, aldus Nico.

Ambitie

De ambitie voor Nico is bijzonder groot. De jongste maanden was er een zeer sterke groei en het is de bedoeling om in die 18 maanden tot een verdubbeling van de orders te komen door in te zetten op een internationale markt. “Het is niet evident om vanuit Ardooie een Silicon Valley uit te bouwen. Internationaal doorbreken vergt financiële ondersteuning”, zegt Nico. “Wij zijn Vlamingen met een eigen ondernemersmentaliteit. Harde werkers, die liever bescheiden blijven. En dit in tegenstelling met de Amerikaanse mentaliteit waarbij ze reeds in de idee-fase roepen dat ze de beste zijn. Dromen zit hen in de genen. Wij worden eerder afgeraden om te dromen. En dit remt op investeringen”, aldus Nico tot besluit. (JM)

Info: Scoops: nico.deleu@scoops.com – 0476 72 97 37.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier