Schuimkraag Proevers willen langste toost uitbrengen in Beveren

De Beverse Schuimkraag Proevers en De Rode Lopers willen op zaterdag 7 september het wereldrecord van de langste toost verbreken. We zien v.l.n.r.: Filip Vanhee, Marco Lombaert, Bernadette Ingelaere, Christine Vermeersch en Dirk Lombaert. (foto SM) © (foto SM)
Redactie KW

De Beverse Schuimkraag Proevers willen tijdens hun jaarlijks bierfestival Beveren Hopt een officiële poging ondernemen om het wereldrecord van de langste toost te verbreken. “Wij mikken op 1.500 deelnemers om het record dat op 1.233 staat te verbeteren”, aldus voorzitter Marco Lombaert.

De vijfde editie van bierfestival Beveren Hopt vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 september. “Omwille van die vijfde editie willen we iets speciaals doen”, legt Marco Lombaert, voorzitter van de Beverse Schuimkraag Proevers, uit. “We zouden graag eens in een bierboek staan en aangezien Guinness een bier is, kwamen we bij het boek Guinness World Records uit. Filip Vanhee, bestuurslid en uitbater van café Djings, kwam dan met het voorstel om een menselijke ketting te vormen om te toosten. Blijkbaar hebben ze dat vorig jaar in Brugge ook geprobeerd, maar is dat door het slechte weer mislukt. Hopelijk lukt het ons in Roeselare wel. Het record staat momenteel op 1.233 deelnemers (neergezet op 23 juni 2013 in het Portugese Anadia, red.), wij mikken op 1.500 in totaal. We leggen de lat dus hoog, maar je moet ambitieus zijn bij zo’n project. We hopen alvast dat we op de steun van heel wat jeugdverenigingen kunnen rekenen.”

Rodenbach

“Het organiseren van zo’n wereldrecordpoging is niet goedkoop, maar gelukkig kunnen we rekenen op de steun van Rodenbach”, gaat Marco verder. “Ondertussen hebben we onze officiële aanvraag al ingediend en hebben we alle papieren van Guinness World Records gekregen. Er moet niet alleen een deurwaarder aanwezig zijn om alles in het oog te houden, maar alles moet ook gefilmd worden en elke deelnemer moet geregistreerd worden om te voorkomen dat er dubbele deelnemers bij zitten. Heel wat werk, maar gelukkig kunnen we rekenen op De Rode Lopers om ons hierbij te helpen. Zij doen dat al jaren op tal van loopwedstrijden, waardoor ze over heel wat ervaring beschikken. Als dank voor hun steun – ze zullen ook het hele weekend helpen op Beveren Hopt – geven wij dan een deel van onze opbrengsten van het bierfestival aan hun goede doel, de strijd tegen kanker. Iets wat me na aan het hart ligt, zeker nu mijn zus Heidi strijdt tegen deze verschrikkelijke ziekte.”

Uniek glas

Inschrijven voor deze wereldrecordpoging die plaatsvindt op zaterdag 7 september om 18 uur, kan vanaf nu maandag 1 juli via www.beverenhopt.be en kost 5 euro. Voor die prijs krijg je een Rodenbach of frisdrank tijdens de recordpoging, twee extra drankjes op het bierfestival en het unieke glas van Rodenbach dat speciaal ontworpen is voor deze wereldrecordpoging. Aanmelden de dag zelf kan vanaf 17 uur, de recordpoging gaat om 18 uur van start en loopt door de wijk achter de kerk. Om deel te kunnen nemen, moet je wel minstens 12 jaar zijn.

(SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.