Schrik voor weer slechtere coronacijfers zat er bij Unizo al in: Wel eindejaarsactie, geen kerstmarkt

Unizo Moorslede organiseert wel een eindejaarsactie. Op de foto zien we Hans Desmyter, Christine Demeyer, Sabine Vandeputte, Pieter Vanhoutte, Filip Capelle, Rik Demeyer en Machteld Degersem. (JS-foto JS) © jan_stragier Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Unizo Moorslede organiseert tijdens de decembermaand haar jaarlijkse eindejaarsactie. Vierentwintig handelaars nemen dit jaar deel. De kerstmarkt gaat niet door.

Ondernemersvereniging Unizo Moorslede kleurt ieder jaar de eindejaarsperiode. Enerzijds is er telkens de eindejaarsactie. “Via deze actie proberen we onze ondernemers een maand extra in de kijker te zetten”, aldus Pieter Vanhoutte, voorzitter van de ondernemersvereniging. Dit jaar nemen er vierentwintig handelszaken deel. “Dat is iets minder dan andere jaren, maar toch zijn we tevreden. Enkele vaste deelnemers zijn bijvoorbeeld met pensioen.”

Klanten krijgen in elke deelnemende handelszaak per aankoop van vijf euro een stempel. Bij tien stempels heeft men een volle stempelkaart. “Per handelszaak worden er drie waardebonnen van twintig euro verloot. Alle andere stempelkaarten komen in aanmerking voor de grote trekking. We voorzien daarbij een prijzenpot van 2.750 euro. Met de drie waardebonnen in de deelnemende handelszaken is er in totaal dus een prijzenpot van 4.190 euro.”

Het voorbije jaar kwamen er ook nieuwe ondernemers bij in diverse sectoren

Wanneer de prijsuitreiking plaats heeft is momenteel nog niet duidelijk. Unizo Moorslede wacht de coronamaatregelen af. “De kans is groot dat we een prijsuitreiking met een beperkt aantal aanwezigen houden.”

Afterworkevenement uitgesteld

Een tweede facet van de eindejaarsperiode van Unizo Moorslede is normaal gezien de kerstmarkt in het centrum van de gemeente. “Enkele maanden geleden hebben we al beslist om die niet te laten doorgaan. Er werd toen versoepeld, maar het was al vrij laat om te starten met alle voorbereidingen. De schrik voor opnieuw slechtere coronacijfers zat er bij ons in. We hebben daarom gekozen om volop voor ons jaarlijks afterworkevenement, ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer te gaan.” Dat evenement stond aanvankelijk vorige week op de agenda, maar werd door de slechte coronacijfers ook uitgesteld. “Nu blijkt ook dat onze beslissing om de kerstmarkt te annuleren de goede was. De huidige coronasituatie laat niet toe om een dergelijk evenement te organiseren.”

Nieuwe ondernemers

Ondanks de moeilijke coronatijden merkt men bij Unizo wel dat er heel wat ondernomen wordt in de gemeente. “Het voorbije jaar kwamen er ook nieuwe ondernemers bij, in uiteenlopende sectoren. We merken wel dat dit goed zit. Ondertussen blijft ons ledenaantal ook gelijk. Zeker in deze moeilijke tijden voor verenigingen is dat een opsteker.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.