Schrik van de Brugse supermarkten (opnieuw) opgepakt en zit nu in de cel

© iStock
Redactie KW

De schrik van de Brugse supermarkten zit in de cel. Gunther V. (43) pleegde vrijdag zijn winkeldiefstal te veel. Hij werd betrapt en de onderzoeksrechter besliste om hem aan te houden.

Rollen vuilniszakken. En nu en dan eens een slof sigaretten. Daar had winkeldief Gunther V. (43) het telkens weer op gemunt. Hij sloeg de afgelopen maanden in heel wat Brugse supermarkten, voornamelijk in deelgemeente Sint-Pieters, toe. Maar hoewel hij vaak betrapt werd en over een uitgebreid strafregister beschikt, mocht de veertiger telkens weer beschikken. Opvallend: want in februari werd hij nog maar pas tot een gevangenisstraf van één jaar veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Maar sinds vrijdag zit de hardleerse dief dus toch opnieuw in de cel. Want toen maakte hij het duidelijk te bont.

Hij ging winkelen bij horecagroothandel ZB Centrale in de Sint-Pieterszuidstraat in Brugge. Maar in het toilet moffelde hij enkele rollen vuilniszakken weg. Het winkelpersoneel hield hem echter goed in de gaten. Zij hadden op de camerabeelden namelijk gezien hoe de winkeldief verschillende dagen eerder al had gestolen. “Wij hebben een permanent stockbeheer. En daaruit bleek dat er vuilniszakken gestolen werden”, zegt winkelverantwoordelijke Lien Provoost. “Bij nazicht van de camerabeelden bleek dat die man hier bijna een week lang dagelijks was komen stelen. Hij trok zich telkens met een emmer met daarin enkele rollen terug in het toilet. Daar stak hij de rollen onder zijn kledij en zo kwam hij met een lege emmer terug buiten.”

Gebroken enkel

Toen het winkelpersoneel hem op heterdaad betrapte, probeerde Gunther V. aanvankelijk weg te vluchten. Hij gaf zich niet zonder slag of stoot over. “Hij was heel agressief”, aldus de winkelverantwoordelijke. “Tijdens de schermutseling brak één van onze medewerkers zelfs zijn enkel. Hij moest geopereerd worden, ligt nog steeds in het ziekenhuis en zal drie maanden arbeidsongeschikt zijn.”

Enkele andere winkelmedewerkers konden de agressieve dief in bedwang houden tot de politie ter plaatse kwam. Zij konden Gunther V. oppakken. Hij werd uiteindelijk voor de onderzoeksrechter geleid en die besliste om de man aan te houden. Hij verschijnt vandaag voor de raadkamer in Brugge. Die zal beslissen of hij al dan niet een maand langer in de gevangenis moet blijven.

Aan 180 km per uur

Gunther V. is niet meteen een onbekende in de gevangenis. Hij kreeg eerder al acht jaar cel voor een gewapende overval en eind 2017 werd hij veroordeeld voor een wilde achtervolging op de E40. Hij was toen weggevlucht met zijn 2-jarige dochter zonder gordel op de passagierszetel. Hij haalde snelheden tot 180 kilometer per uur en kon pas vele kilometers later klemgereden worden. Maar zijn meest recente veroordeling liep hij in februari dit jaar op voor… het stelen van vuilniszakken. Hij kreeg toen één jaar gevangenisstraf omdat hij tussen januari 2018 en januari 2019 in totaal elf diefstallen in filialen van Colruyt pleegde. De buit verkocht hij daarna in de buurt door.

Maar een veroordeling hield de man duidelijk niet tegen. Want amper enkele dagen erna kreeg de politie al een melding van het feit dat Gunther V. in het Brugse vuilniszakken van deur tot deur ging verkopen. En ook de winkeldiefstallen die de man pleegde zijn ondertussen al niet meer op één hand te tellen. De onderzoeksrechter besliste dan ook om hem opnieuw aan te houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.