Schrijnwerker uit Ploegsteert maakt schermen van plexiglas als bescherming tegen coronavirus

Redactie KW

Schrijnwerker Simon Goossens uit Ploegsteert maakte de voorbije dagen heel wat schermen van plexiglas voor apothekers in West-Vlaanderen. Die kunnen zo op balies of recepties geplaatst worden en dienen als extra bescherming voor het personeel.

Zondag kreeg Simon de vraag van een apotheker uit Menen om zo’n constructie te maken. ‘s Avonds had hij de klus geklaard en maandag vroeg de apothekersbond al een offerte. Die werd doorgestuurd naar alle apothekers in West-Vlaanderen, waarop de bestellingen elkaar snel opvolgden. De dagen daarna werkte Simon bijna non-stop om alles rond te krijgen. “Van 7 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s nachts zijn we twee dagen bezig geweest. In totaal hebben we 130 dergelijke schermen met plexiglas kunnen maken. Die werden dan rond gevoerd door twee medewerkers van de apothekersbond. Iedereen die er een bestelde, heeft die ondertussen gekregen.”

Steentje bijdragen

Simon wou eerst voorrang geven aan apothekers, maar bezorgde er ondertussen al enkele aan andere zaken. “Omdat de houthandels gesloten zijn, heb ik nog maar een beperkte hoeveelheid hout ter beschikking. Ik denk dat ik er nog een 50-tal kan maken en daarna is het materiaal op. We hebben een standaardmodel (opening 20 cm hoog op 50 cm breed voor een totaal van 1 m bij 1 m), maar mensen kunnen er ook een op maat bestellen. De prijs voor zo’n scherm bedraagt 160 euro. Dat is veel geld, maar er kruipt heel veel tijd in om zoiets te maken. De constructie die wij namelijk maken, is stevig en gemakkelijk plaatsbaar.”

Simon is blij om zo ook zijn steentje te kunnen bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. “Zo kunnen we de apothekers en mensen die in een winkel werken, beschermen. Voor mezelf als schrijnwerker wordt het nu een kalme periode, maar daar heb ik geen probleem mee. Gezondheid primeert namelijk.”

(SD)

Wie interesse heeft in zo’n scherm met plexiglas kan Simon bereiken op +32 493 18 72 06 of hem een e-mail sturen op goossens.simon@yahoo.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.