Schouwburgplein net niet vol voor Nieuwjaarsdrink in Kortrijk

© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het stadsbestuur had alle Kortrijkzanen uitgenodigd voor een receptie op het Schouwburgplein en een toost op het nieuwe jaar: een pint, frisdrankje, glühweintje of warme chocolademelk.

Wie honger had kreeg een pakje friet, een bakje pasta, een zakje oliebollen of een proevertje van de wereldkeuken. Het frietkraam van Bosuwé en het oliebollenkraam van Bertrand hadden de handen vol om iedereen te bedienen.

Schouwburgplein net niet vol voor Nieuwjaarsdrink in Kortrijk
© JVGK

“Na het uitstapje van vorig jaar naar het toen nieuwe Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide, komt de nieuwjaarsdrink voor de Kortrijkse inwoners terug thuis in het stadscentrum”, luidde het in de persmededeling van de stad. Veel bezoekers van het Schouwburgplein, tekenden ook vorig jaar present maar vonden de keuze van het Mandelaplein toen niet zo geslaagd.

“Het was daar een gigantisch tochtgat. Het Schouwburgplein is veel warmer en gezelliger“, zeggen Isabelle en Yvette, die uitkeken naar de speech van de burgemeester. “Jammer dat hij enkel een ‘gelukkig nieuw jaar’ wenste. Hij zegt zelf: ‘een aparte speech dat zijn we beu’. Ook jammer dat de burgemeester alles toespitste op een promofilm voor zijn team en die enquête toonde van De Grote Bevraging via Whatsapp. Dat is toch niet het moment op dat op een nieuwjaarsdrink te doen”, opperen de dames.

Isabelle en Yvette
Isabelle en Yvette© JVGK

Sander, Wouter, Geert, Alex en Laurent genoten van de sfeer. “Het is goed dat de drink opnieuw in het centrum van de stad gebeurt. Het is ook een meerwaarde dat de kerstverlichting en de kerstbomen er nog staat. Dat straat warmte en gezelligheid uit.”

De minispeech werd afgesloten met enkele vuurwerkknallen.

Schouwburgplein net niet vol voor Nieuwjaarsdrink in Kortrijk
© JVGK

(Peter Van Herzeele/foto’s JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier