Schorreloop Oostende: Zege voor Lynn en Thomas Dekeyser

De start van de Schorreloop in Oostende. © FRO
Redactie KW

De Schorreloop, tweede wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2019, kreeg 268 deelnemers aan de start op een gewijzigd parcours. De dames moesten 7 km lopen, de heren 10,5 km.

Van bij de start vormde zich een kopgroep met Martijn Hosten (Ichtegem), Thomas Dekeyser (Koekelare), Stijn Lycke (Brugge), Kenneth Vanduyfhuys (Oostende), Andy Rietmaker (Zarren) en Kevin Clemme (Veurne). Ze hadden na één ronde van 3,5 km een forse voorsprong op achtervolgers Alain Geerts (Impe) en Patrick Jonckheere (Alveringem).

In de tweede ronde demarreerde Martijn Hosten, alleen Thomas Dekeyser kon volgen. De anderen werden gelost. In de derde ronde liep Thomas Dekeyser (ook al winnaar van 5 km Lenteloop in Oudenburg) voorbij Hosten en hij won met 20 seconden voorsprong. Hij finishte in 35’31”. Derde werd Oostendenaar Kenneth Vanduyfhuys, voor Rietmaker en Lycke.

Bij de dames liep Nel Van Damme (Hermes Oostende) halfweg aan de leiding voor Lynn Dekeyser (Koekelare), de winnares van de 5 km Lenteloop in Oudenburg. Lynn had de meeste reserves in huis en liep gemakkelijk naar de zege. Ze liep de 7km in 27’09” en won voor Nel Van Damme, Maitè Maes (Oostende) en Sabrina Samaey (De Haan).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is de Massajogging van Meubels De Olifant op zaterdag 13 april, afstand 5 km en 10,2 km.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier