Schoorsteen bedrijventerrein Groenbek in Waregem gerestaureerd en verlicht

© JD
Redactie KW

In opdracht van intercommunale Leiedal en het stadsbestuur van Waregem werd de schoorsteen op het bedrijventerrein Groenbek – het voormalig terrein van Bekaert Textiles – gerestaureerd en van verlichting voorzien.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem en schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie duwden de verlichting bij wijze van officiële voorstelling op gang en konden net als de genodigden genieten van het schouwspel. De metershoge schoorsteen is een overblijfsel van Bekaert Textiles en fungeert als landmark en baken van de bedrijven en zakenkantoren die zich op de site hebben gevestigd.

Groenbek is intussen op het gebouw van de spinnerij na volledig verkaveld en verkocht. “Voor de spinnerij hebben wij verschillende kandidaten. Daarover meer de komende weken”, liet parkmanager Maarten Bullens weten.

De restauratie van de schoorsteen werd uitgevoerd door een gespecialiseerde firma en voor de verlichting deed Leiedal een beroep op de Franse lichtkunstenaar Guillaume Jéol, afkomstig uit Lyon.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier