Schoonheidsspecialiste Silvie Geldhof weer aan de slag: “Mijn agenda staat bomvol”

Trouwe klant Pierre Buysse (71) maakte een afspraak van zodra het opnieuw kon. © JF
Redactie KW

Sinds deze week mogen de zogenaamde contactberoepen opnieuw aan de slag. Hieronder valt ook schoonheidsspecialiste Silvie Geldhof (41) van Beauté Silvie uit de Waalstraat. Silvie doet in bijberoep nagelverzorging, medische pedicures, ontharing en make-up. “De dag dat de Veiligheidsraad bekend maakte dat we deze week weer mochten opstarten, kreeg ik tot één uur ‘s nachts berichten om een afspraak te maken.”

Silvie werkt voltijds in een plasticverwerkend bedrijf in Tielt. Door het ploegensysteem daar, heeft ze tijd voor haar, naar eigen zeggen, uit de hand gelopen hobby. “De nagelverzorging doe ik nu bijna tien jaar, in het begin aan huis en sinds een jaar of vier heb ik mijn eigen studio. Intussen was daar ook al pedicure aan huis bijgekomen. Nu behandel ik nog een aantal mensen thuis maar ik werk meestal van hieruit. De mensen bij wie ik nog aan huis kom, moeten nu ook even wachten want mijn agenda zit de eerste tien dagen volledig vol.”

Aanpassingen

“Tijdens de sluiting liet ik een aantal aanpassingen uitvoeren in mijn studio. Er is een lavabo geïnstalleerd in het toilet zodat de mensen hun handen wassen. Ik heb ook een plexiglazen plaat voorzien op de speciale tafel waar ik de nagels verzorg, dit was slechts een aanbeveling maar ik heb het toch gedaan. Ik draag nu ook altijd handschoenen. Voor pedicures deed ik dit al maar om aan mensen hun nagels te werken, is dit niet echt handig. Mondmaskers had ik gelukkig al op voorraad, soms doe ik pedicure voor mensen met infecties, dan speel je het beter veilig.”

Ik denk dat sommige veiligheidsmaatregelen blijvers worden

“Nu ik weer aan de slag kan, zijn het drukke dagen natuurlijk. Gisteren was ik tot 21 uur bezig en mijn agenda zit de komende tien dagen vol. Toen de Veiligheidsraad van 24 april bekendmaakte dat de contactberoepen misschien terug open zouden kunnen vanaf 18 mei, heb ik tot 1 uur ‘s nachts berichten gekregen van mensen die een afspraak wilden maken. Toen op 13 mei bevestigd werd dat we opnieuw open mochten, kreeg ik nog een tweede golf aan telefoons.”

Een van Silvie’s eerste klanten is Pierre Buysse (71), hij komt om de vijf weken voor een pedicure. “Ik ben een vaste klant,” vertelt Pierre. “Nu is ze al acht weken dicht dus ik heb een afspraak moeten missen. Ik kom hier vooral voor een gewoon onderhoud maar ik voel toch dat het al lang geleden is”, besluit Pierre.

Vervelend masker

Silvie denkt dat een aantal van de nu ingevoerde maatregelen blijvers zullen zijn. “Ik ontsmet regelmatig met alcoholspray en ik denk dat dit wel een vereiste kan worden. Ik hoop vooral dat ik snel dat mondmasker kan achterwege laten, dat zit heel vervelend, zeker als je het lange tijd moet dragen. Ik hoop dat het plexiglas en regelmatig ontsmetten voldoende zal zijn.”

Extra voldoening

“Ik heb mijn voorziene tijd per klant ook iets langer moeten maken zodat ik iedere keer alles kan ontsmetten, van de stoel tot de deurklinken. We zullen pas binnen twee weken weten of er nu een nieuwe stijging in het aantal gevallen zal komen, daarom druk ik iedereen op het hart om zoveel mogelijk op te letten zodat de regering geen maatregelen moet terugdraaien. Ik ben blij dat ik opnieuw aan de slag kan en het werk geeft me extra voldoening omdat de mensen blij zijn dat ze opnieuw mogen langskomen.”

(JF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.