Schoonheidssalon getroffen door brand in Sint-Denijs

De brandweer kon erger voorkomen. © GV
Redactie KW

Zaterdagmorgen werd eerder toevallig brand opgemerkt in ‘Billies Beaty Lounge’ in Sint-Denijs. De deuren dichthouden kon erger voorkomen.

Het was even voor 10.00 uur zaterdagmorgen dat Sybil Duprez brand opmerkte in haar schoonheidssalon in de Helkijnstraat te Sint-Denijs. “Wij wonen even verderop en ik kwam iets halen uit het salon. Ik vond het al vreemd dat de vensters zwart waren en bij het openen van de deur merkte ik dat het salongedeelte helemaal met rook gevuld was. Meteen trok ik de deur weer dicht en alarmeerde de brandweer.”, vertelt ze aangeslagen.

Deuren dicht

De toegesnelde brandweer had de brand snel omschreven en verluchte met een ventilator het gebouw. Volgens brandweerofficier Ignaas Callens hebben de bewoners er goed aan gedaan om deuren en vensters dicht te houden. “We voeren in de Fluvia-zone momenteel een actie om deuren en vensters dicht te houden, wel deze brand is het beste bewijs dat dit heel nuttig is. Het salon is zwartgeblakerd en het plafond kwam naar beneden. De aanpalende ruimtes hebben nagenoeg niks van schade. Mochten er deuren opengestaan hebben, hadden we nu een heel ander verhaal.”

Vermoedelijk moet de oorzaak gezocht worden bij een elektrisch apparaat, maar daar moet nog verder onderzoek naar gebeuren.

Toeval

Sybil vertelde ons nog dat het eerder toevallig was dat men thuis was. “Gewoonlijk gaan we op zaterdagvoormiddag kijken naar de voetbalmatch van onze zoon. Deze morgen was er geen match en waren we dus thuis. Stel dat er wel match was, dan was de brand wellicht later opgemerkt en waren de gevolgen veel erger geweest.”

Niettemin is de schade aan het salon vrij groot. “Ik ben nu tien jaar bezig en begon vijf jaar terug ook met een barbershop. Om ons tienjarig bestaan te vieren hebben we ons salon helemaal opgefrist en vernieuwd. In januari hadden we dan onze heropening. Nu mogen we opnieuw beginnen met inrichten.”, besluit ze.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier