Schoolzwemmen wordt flink duurder voor Pittemse kinderen

Zwemmen wordt een pak duurder in Wingene.© (foto AN)
Zwemmen wordt een pak duurder in Wingene.© (foto AN)
Redactie KW

Pittemse kinderen die in Wingene gaan zwemmen met school moeten een pak meer betalen. Het gaat om drie euro extra per zwembeurt. De gemeente belooft op zoek te gaan naar een oplossing.

Renzo Callant (NieuwPittemEgem) stelt zich in Pittem vragen bij het in september goedgekeurde subsidiereglement voor het schoolzwemmen. “De gemeenteraad keurde destijds een verhoging van de tussenkomst voor het schoolzwemmen van 0,5 naar 1 euro per kind en per zwembeurt goed, maar begin dit jaar maakte de gemeente Wingene bekend dat de prijs per kind verhoogd werd van 2,40 naar 5,40 euro. Voeg daarbij nog de kost voor het busvervoer en we komen aan een totaal van 7,80 euro per zwembeurt. Voor de ouders is dit over een volledig schooljaar gezien een ernstige meerkost. We stellen ons dan ook de vraag of hiervoor met de gemeente Wingene werd samen gezeten en of, naar analogie met andere samenwerkende gemeenten op dit vlak, geen verminderd tarief voor inwoners kan bedongen worden?”

Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) gaf hier antwoord op. “Wij waren eind vorig jaar even verrast als jullie. Wij werden samen met de vertegenwoordigers van de scholen uitgenodigd naar Wingene en kregen daar meteen de verhoging te horen. Na kort overleg lieten de beide scholen ons weten dat ze op zoek gaan naar andere oplossingen, zodat de totale prijs nagenoeg gelijk kan gehouden worden. Ofwel zal worden uitgeweken naar andere gemeenten, waar de prijs gelijkaardig is, of anders zal noodgedwongen het aantal zwembeurten beperkt worden. Wij werden wel al gepolst door Tielt en Meulebeke voor een eventuele bijdrage in een nieuwe zwembad, maar dat is verre toekomstmuziek.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.