De hartjes dragen een gedichtje of persoonlijke boodschap. "Met de actie 'stuur een hartje' willen we zorgverleners en mensen die eenzaam thuis zitten, een hart onder de riem steken. Oma's en opa's kunnen onze steun nu goed gebruiken, maar we willen ook laten weten aan onze helden in de zorgsector hoezeer hun inspanningen worden gewaardeerd. We hopen dat andere scholen zich zullen aansluiten bij dit initiatief zodat de hartjes zich - liefst nog sneller dan het gevreesde virus - zullen verspreiden", zegt directeur Marnic Bos.

Hopelijk komen ze geen handjes te kort, want er kwamen maar 9 van de 145 kinderen opdagen en er werden nu al een veertigtal aanvragen geregistreerd. "We kregen zelfs al aanvragen uit Limburg en Vlaams-Brabant; van collega's die elkaar willen steunen, kinderen van wie de grootouders eenzaam thuiszitten, mensen die de zorgverleners een hart onder de riem willen steken... De boodschappen zijn heel warm en persoonlijk, en zo'n mooie envelop gemaakt door kinderhanden komt toch nog anders binnen dan een sms'je of e-mail", aldus nog directeur Marnic Bos.

In de school worden de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen. "De kinderen houden voldoende afstand, en we zorgen voor genoeg frisse lucht", klinkt het. Een hartje aanvragen kan via de website www.stuureenhartje.be, of je kan de actie ook steunen door een bijdrage te storten voor postzegels op BE 53 0682 1043 4453 (WK)

De hartjes dragen een gedichtje of persoonlijke boodschap. "Met de actie 'stuur een hartje' willen we zorgverleners en mensen die eenzaam thuis zitten, een hart onder de riem steken. Oma's en opa's kunnen onze steun nu goed gebruiken, maar we willen ook laten weten aan onze helden in de zorgsector hoezeer hun inspanningen worden gewaardeerd. We hopen dat andere scholen zich zullen aansluiten bij dit initiatief zodat de hartjes zich - liefst nog sneller dan het gevreesde virus - zullen verspreiden", zegt directeur Marnic Bos. Hopelijk komen ze geen handjes te kort, want er kwamen maar 9 van de 145 kinderen opdagen en er werden nu al een veertigtal aanvragen geregistreerd. "We kregen zelfs al aanvragen uit Limburg en Vlaams-Brabant; van collega's die elkaar willen steunen, kinderen van wie de grootouders eenzaam thuiszitten, mensen die de zorgverleners een hart onder de riem willen steken... De boodschappen zijn heel warm en persoonlijk, en zo'n mooie envelop gemaakt door kinderhanden komt toch nog anders binnen dan een sms'je of e-mail", aldus nog directeur Marnic Bos.In de school worden de nodige voorzorgsmaatregelen in acht genomen. "De kinderen houden voldoende afstand, en we zorgen voor genoeg frisse lucht", klinkt het. Een hartje aanvragen kan via de website www.stuureenhartje.be, of je kan de actie ook steunen door een bijdrage te storten voor postzegels op BE 53 0682 1043 4453 (WK)