Schooljaar start bijzonder voor eerstejaars BS Prizma in Lendelede

Leerlingen van basisschool De Talententuin springen het nieuwe schooljaar in. (foto FM) © Frank Meurisse
Redactie KW

De eerste schooldag was voor de leerlingen van het eerste leerjaar van de Prizma basisschool ‘De Talententuin’ een heel bijzondere dag. “Ze mochten dinsdag bijna een uurtje later naar school dan de andere leerjaren en sprongen dan symbolisch via een trampoline van het derde kleuter van vorig schooljaar naar het eerste leerjaar van dit schooljaar.

In coronaperiode mochten de ouders van de leerlingen bij de heropstart in juni niet binnen in de school en ook nu met de start van het schooljaar is dat nog altijd zo. In ‘De Talententuin’ maakte men dinsdag een uitzondering voor de ouders van de nieuwe eerstejaars die samen met hun kinderen driekwartier later dan de anderen op school moesten zijn om kennis te maken met de juffen en hun klas.

“Wie is er zenuwachtig”, vroeg de directrice aan de leerlingen op de speelplaats. “Waarom? Omdat je het niet gewoon bent… Zelf ben ik ook wel een beetje zenuwachtig omdat ik minder goed geslapen heb…”

Zenuwachtig

De juffen Nancy, Griet, Anne en Dina – excuses als ik er een vergeten ben – werden door Marie Maertens voorgesteld aan de leerlingen en ze mochten meteen al een eerste keer hun leerlingen uit hun klas toespreken over de voorbije vakantie en over wat er die eerste schooldag nog zou gebeuren. “Ik ben al heel vroeg op en toch ook een beetje zenuwachtig… Mijn mooiste vakantiemoment was thuis in mijn zetel in mijn tuin bij 37 graden… Vandaag maken we eerst kennis met elkaar en dan staat er ook al lezen op het programma…” De toon was meteen gezet.

Dansje

Heel wat leerlingen bleken meteen op hun gemak, weinigen waren triest. Eerst deden ze op maat van de ‘dansjuf’ een dansje. Daarna waagden ze één voor één de sprong van het derde kleuter naar het eerste leerjaar. Met succes!

“Blij dat die lange vakantie eindelijk voorbij is”, zei Torvin, die met mama Tessa naar school kwam. Maité en haar pa Mathias waren dezelfde mening toegedaan. Remi zei goed voorbereid te zijn op de sprong van het derde kleuter naar het eerste leerjaar. “Ik heb vorig schooljaar goed geoefend op de trampoline in de turnles”, zei hij. Nathan kwam met zijn ma Amelie naar de eerste schooldag. Goed dat ik weer mijn vrienden kan ontmoeten”, zei hij.

Via een drone werden de dansjes en de ‘jumps’ van de eerstejaars gefilmd. ‘s Avonds kregen de ouders dat filmpje mee naar huis. Een onvergetelijke herinnering voor ouders en kinderen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier