Schoolbel van Sint-Lodewijkscollege is tien dagen ‘k en Brugge in mijn herte’

Niets dan enthousiaste kinderen bij het horen van de schoolbel.© PDC
Niets dan enthousiaste kinderen bij het horen van de schoolbel.© PDC
Redactie KW

De kinderen van het Sint-Lodewijkscollege in de Doornstraat zijn al verschillende jaren vertrouwd met deuntjes die het begin en het einde van de schooluren en de speeltijden aankondigen. Sinds donderdag weerklinkt voor tien dagen het toekomstige Brugse volkslied ‘k en Brugge in m’n herte door de geluidsinstallatie van de school.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Ik was onmiddellijk heel enthousiast om onze steun te verlenen aan deze actie”, opent directeur Christophe Vanpoucke. “Als geboren en getogen Bruggeling ken ik het lied maar al te goed maar het verwondert me dat het hitje van Benny Scott al veertig jaar oud is. Voor onze kinderen is het een ontdekking. Ze vinden het een superleuk deuntje.”

Hanne Van Acker, Tuur Jaecques, Alice Richards en Anna De Jaegher, vier leerlingen van het vijfde leerjaar, zijn ambassadeurs van het lied en zullen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouders en grootouders de petitie van onze krant tekenen. “Weinig kinderen kenden het lied maar ondertussen zingt bijna iedereen spontaan het refreintje wanneer we het horen. Als ambassadeurs willen we ervoor zorgen dat alle Bruggelingen binnenkort op elk feest het lied luidop kunnen meezingen. Straks gaan we rond in alle klassen om de kinderen warm te maken voor de petitie. Wij zijn nog te jong om deel te nemen aan de petitie maar onze ouders en grootouders zullen dit wel doen in onze plaats. We vinden het heel belangrijk dat het lied binnenkort erkend wordt als Brugs volkslied”, vertelt één van de kinderen enthousiast.

De ambassadeurs van de actie om het lied te promoten: Hanne Van Acker, Tuur Jaecques, Alice Richards en Anna De Jaegher© PDC
De ambassadeurs van de actie om het lied te promoten: Hanne Van Acker, Tuur Jaecques, Alice Richards en Anna De Jaegher© PDC

“Ik ben ervan overtuigd dat onze leerlingen het lied niet snel zullen vergeten. Normaal gezien kiezen ze zelf de liederen die we als schoolbel laten horen. Vaak zijn het deuntjes uit de hitparade of liedjes die aansluiten bij bepaalde feesten of gebeurtenissen. ‘K en Brugge in m’n herte is al zeker op onze school een (volks)lied dat we regelmatig zullen gebruiken als deuntje voor onze schoolbel”, besluit directeur Christophe. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.