School stelt groene speelplaats open voor het grote publiek

Redactie KW

De stedelijke basisschool aan de Koning Albertstraat in Beveren-Leie heeft samen met de stad een project lopen om de groene speelplaats publiek open te stellen. Die sluit aan op de gewone speelplaats. Schepen van Onderwijs Jo Neirynck (CD&V) hoopt dat andere basisscholen het initiatief volgen.

“Onder andere de jeugdbewegingen en kinderen van de buurt kunnen straks spelen op de groene speelplaats van de stedelijke basisschool”, aldus schepen Jo Neirynck. “Voor alle duidelijkheid: de betegelde, gewone speelplaats is en blijft alleen voor de school zelf bestemd. Daarom wordt die ook duidelijk afgegrendeld van de groene, publieke speelplek. De groene speelzone wordt de komende maanden volledig ingericht. Er komt onder andere een klimmuur en een kruipbuis. Ook is er genoeg ruimte voor voetbal. Eigenlijk richten wij deze groene zone van de school in zoals dat ook is gebeurd met alle speelpleintjes in de wijken van Waregem en de deelgemeenten. Dat zijn er ondertussen een zestigtal.”

Subsidie

Het project is een gevolg van de oproep die het Vlaams Ministerie van Onderwijs lanceerde. De stad Waregem ging daarop in en kreeg 15.000 euro subsidie om het project te realiseren. De voorwaarde is wel dat basisscholen die willen meewerken over een groene zone of graszone moeten beschikken.

“Het is een mooi project dat eigenlijk perfect aansluit op de school zelf”, zegt schooldirecteur Tine Debrouwere. “Vele kinderen uit de buurt zijn eveneens leerlingen. Die gaan straks extra genieten van het recreatief aanbod dicht bij huis. Op die manier krijgt ons groen plekje heel wat meerwaarde .” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.