School richt herdenkingshoekje in voor plots overleden klasgenootje Steffie (9)

Redactie KW

In het Spes Nostra in Heule is een herdenkingshoekje ingericht voor Steffie Vermaut, het meisje (9) dat vorige week na een slepende ziekte toch onverwacht overleed.

Kaarsjes, brieven, kleurrijke vlinders en heel veel witte rozen. Steffie Vermaut wordt op een mooie, serene manier herdacht in het Spes Nostra in de Schoolstraat in Heule.

Hoewel ze enkele jaren geleden werd getroffen door kanker, komt haar overlijden toch heel onverwacht. “Steffie kwam al meer dan een jaar weer naar school en het ging goed”, zegt directeur Geert Depoortere. Tot vorige week. Steffie werd ziek en na een grondig onderzoek bleek dat er een nieuwe tumor zat, dit keer vlak bij haar hartje. Een operatie was niet meer mogelijk. “Vrijdagmiddag had de papa mij gebeld dat het niet goed ging met Steffie. En toen ik zaterdagmorgen de telefoon hoorde rinkelen, besefte ik dat er vreselijk nieuws zou volgen. Normaal gezien zouden wij zaterdag ons schoolfeest vieren. We hebben beslist om alles af te gelasten.”

“Toen ik zaterdagmorgen de telefoon hoorde rinkelen, besefte ik dat er vreselijk nieuws zou volgen”

De leerlingen en hun ouders werden vorige week zaterdag wel opgevangen in het park van Heule, waar het schoolfeest normaal zou doorgaan. “De leerlingen zouden tijdens hun ridderfeest een vlagje planten. Het schoolfeest is niet doorgegaan, maar alle aanwezige leerlingen hebben hun vlagje toch geplant. Het ging er zeer emotioneel aan toe. Er zijn heel wat traantjes gevloeid. We hielden vandaag een gezamenlijk herdenkingsmoment in de turnzaal van de school. Alle leerlingen kunnen uiteraard ook bij ons terecht voor vragen.”

Vrijdag vindt de begrafenisplechtigheid van Steffie plaats. De school neemt de organisatie van de viering op zich. “Op die manier ontlasten we de ouders”, zegt Geert. “En dat is eigenlijk het minste wat wij nu kunnen doen. In samenspraak met de familie wordt de muziek gekozen en de leerlingen van de klas van Steffie zullen ongetwijfeld ook nog iets uitwerken. Wat dat wordt, hebben we nog niet beslist. Wat wel zeker is, is dat alle leerlingen van het vierde leerjaar de kans krijgen om de dienst in de kerk te volgen.”

(NVH – Foto NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.