School in Sint-Eloois-Winkel heet voortaan De Groeitoren

De leerlingen van de vrije basisschool in Sint-Eloois-Winkel verhuisden eind vorige week naar het nieuwe gebouw in de Kloosterstraat. Ze namen allemaal zelf hun stoel mee. Sinds vandaag, maandag 11 januari lopen ze school op dezelfde site. De school heeft ook een nieuwe naam en heet voortaan de Groeitoren.

Bij de verhuizing mochten de leerlingen elk hun eigen stoel meenemen.©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Bij de verhuizing mochten de leerlingen elk hun eigen stoel meenemen.©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier

Terwijl de klok in het oude torentje van het klooster op de speelplaats luidde, stapten de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van de vrije basisschool in Sint-Eloois-Winkel vorige week vrijdagmiddag fier richting de Kloosterstraat. Daar is sinds kort de nieuwbouw helemaal af. “In oktober legden we de eerste steen van dit project. Het voormalige klooster werd gesloopt en een nieuw schoolgebouw kwam in de plaats. We beschikken daar nu over dertien klaslokalen, een techniekklas, een binnenspeelzaal, een refter en lokalen voor de directie”, zegt directeur Stefaan Breughe. Daarbij mochten ze elk hun eigen stoel verhuizen. Sinds vandaag volgen alle leerlingen van de vrije basisschool les op dezelfde locatie. Terwijl de kleuters en het eerste leerjaar nog steeds in het oude gedeelte les volgen, maken de leerlingen van het tweede, derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar gebruik van het nieuwbouwgedeelte.

Kloostertoren

De voormalige jongensschool in de Kerkstraat zal gesloopt worden in het kader van het masterplan voor het centrum van de gemeente. Dat plan omvat de bouw van een 60 appartementen, 30 woningen en een 40 assistentiewoningen. Ook horeca en winkels zijn in dat plan opgenomen. “Dit is een historisch moment voor de gemeente. In het verleden is er al heel veel gesproken over de school in Sint-Eloois-Winkel. Eindelijk zitten alle kinderen nu samen op één locatie”, zegt schepen van Onderwijs Sybille Geldhof (CD&V/VD), die zelf lesgeeft in de school. Die school heet voortaan ‘De Groeitoren’. Die naam verwijst onder andere naar het torentje van het voormalige klooster dat behouden werd en een nieuwe plaats kreeg. De school koppelde aan de zoektocht naar een naam een wedstrijd en kreeg uiteindelijk een zestigtal voorstellen binnen. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.