Scholieren vinden mondmaskerplicht logisch

Waregemse scholieren moeten voortaan hun mondmasker ook buiten de schoolpoorten dragen. Dat heeft de Waregemse crisiscel onderwijs beslist. Maar hoe staan de studenten daar nu zelf tegenover? Wij polsten bij drie scholieren.

Dali Pannecoucke.

Dali Pannecoucke (16) volgt in de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart de richting Boekhouden Informatica. “Ik ben een voorstander van de mondmaskerplicht buiten de schoolpoorten”, vertelt ze.

“In het begin was het een bizarre situatie, maar het werd al snel een gewoonte en bovendien ondervind ik geen hinder meer van het masker. Op onze school draagt iedereen een mondmasker en het is een kleine moeite om dit masker ook buiten de schoolpoorten aan te houden.”

“Het kan aan de schoolpoort wat drukker zijn en dan vind ik het maar normaal dat ze deze regel hebben ingevoerd.” Dali volgt ook nog gitaarlessen aan de Stedelijke Kunstacademie van Waregem. “Tijdens de les zijn we ook verplicht een mondmasker te dragen”, zegt Dali.

Lees verder onder de foto

Jakov Beirlaen.
Jakov Beirlaen.

Jakov Beirlaen (17) zit momenteel in het 6de middelbaar van de Sint-Paulusschool Campus College. Hij volgt er al zes jaar de richting Handel. “We zijn verplicht om een masker te dragen op onze school” , opent hij.

“Het is een totaal andere situatie dan vroeger, maar het masker went wel. Persoonlijk vind ik dat het tijdens de lessen wel wat ongemakkelijk is en dat geldt zeker ook als het warm weer is.” Jakov weet niet echt of de mondmaskerplicht buiten de schoolpoorten wel zal werken.

“Je kan evengoed het masker afdoen aan het kruispunt voor de school. Dit is ook nog een drukke plaats en ik vind het dan onlogisch dat dit dan wel mag”, vertelt Jakov. Verder doet de jongeman aan wielrennen bij Wielerclub Onder Ons Parike.

Lees verder onder de foto

Elie Lemey.
Elie Lemey.

Elise Lemey (17) is een laatstejaarsstudente uit de Sint-Paulusschool Campus College. Ze volgt er de richting Economie-Talen. “Ik begrijp dat er bepaalde maatregelen moeten genomen worden in de strijd tegen het coronavirus”, begint Elise.

“Persoonlijk heb ik niet het gevoel dat ik besmet kan worden door van het station naar de school te wandelen. Een mondmaskerplicht aan de bushaltes vind ik wel logisch want daar kan je vaak niet voldoende afstand bewaren van een ander. Ik vind ook dat iedereen genoeg afstand moet houden van elkaar want dit is een kleine moeite” Elise doet toneel aan de Stedelijke Kunstacademie van Waregem in haar vrije tijd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.