Scholen weigeren sintkaartjes omdat ze politiek neutraal willen blijven

Terwijl de Sint zich klaar maakte om geschenken naar de kinderen te brengen, ontstond er in Maldegem een probleem rond kleurkaarten waarop de Sint samen met burgemeester Bart Van Hulle stond afgebeeld. De katholieke scholen weigerden om die kaarten aan hun leerlingen van het eerste tot derde leerjaar uit te delen.

© LV
© LV

Omdat door de coronacrisis festiviteiten met en rond Sinterklaas niet konden, besloot VHMC en het gemeentebestuur om de sinterklaasstemming wat op te krikken door in de Maldegemse scholen een kleuractie op te starten. In alle scholen werden kleurkaarten bezorgd voor de kleuters en voor de leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar. Het was de bedoeling dat die kaarten, nadat ze waren ingekleurd, zouden opgehaald worden om ze vorige zaterdag aan de Sint te overhangen.

Politiek neutraal

Voor de kleuterklassen waren er kleurkaarten met de stoomboot en de Sint. De leerlingen van het eerste tot het derde leerjaar moesten een kleurkaart met daarop de afbeelding van Sint en burgemeester Van Hulle inkleuren. In de GO-scholen werden alle kaarten uitgedeeld en ingezameld. In de scholen van het katholiek onderwijs werden echter enkel de kaarten voor de kleuters uitgedeeld.

“Alle katholieke scholen waren het er los van elkaar over eens dat wij politiek neutraal moeten zijn. Daarom heeft iedere school voor zichzelf beslist de kaarten met de Sint en de burgemeester erop niet rond te delen. Ik heb dat namens alle katholieke scholen schriftelijk aan zowel VHMC als de gemeente laten weten. Op dat schrijven heb ik nog geen reactie gekregen”, legt Karim Hermie, directeur van De Ark aan de Zwarte Zusterslaan uit.

VHMC betreurt de beslissing van de katholieke scholen. “Om nog zoveel mogelijk leerlingen bij onze kleuractie te betrekken, hebben we vorige week voorraden kleurkaarten bij de handelszaken in de gemeente gelegd”, aldus voorzitter Dimitri Hoozee.

De Sint trok zich van de heisa rond de kleurkaarten gelukkig niets aan en deelde afgelopen weekend kwistig speelgoed uit aan de kinderen.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.