Schilderskring De Vierschaere uit Waregem werkt mee aan de Warmste Week

Voor schilderskring De Vierschaere is het een drukke eindejaarsperiode met een tentoonstelling van werk in het Koetshuis en daarnaast ook de verkoop van keramische soepkommetjes in een van de chalets naast de ijspiste. De opbrengst is bestemd voor de Warmste Week.

Nora Van Driessche met een van de keramische soepkommetjes. © DJW

“De eindejaarstentoonstelling is een traditie“, aldus secretaris Nora Van Driessche. “De leden tonen dan een selectie uit hun recente werk. In het Koetshuis nemen deze keer alle leden aan de expo deel. In totaal 25 kunstenaars met elk drie werkjes. Dat zijn overwegend schilderijen. Zelf toon ik keramisch werk. Deze expo die meteen ook het jaar afrondt, loopt van zaterdag 15 tot dinsdag 25 december. De toegang is gratis.”

Aansluitend op de tentoonstelling staat de schilderskring op vrijdag 21 december van 10 tot 22 uur in een van de vier chalets naast de ijspiste op het marktplein. Bedoeling is om de Warmste Week financieel steunen door keramische kommetjes te verkopen. “Voor De Vierschaere is het de eerste keer dat de groep deelneemt aan de Warmste Week. Ik heb naar alle West-Vlaamse keramisten een berichtje gestuurd met de vraag of zij ons wilden steunen door gratis soepkommetjes te maken. De oproep was een succes en het resultaat mag gezien zijn: wij kregen in totaal 225 keramische kommetjes bijeen. Deze gaan wij straks tegen heel democratische prijzen in de chalet verkopen. Tegelijk bieden wij aan iedereen die ons een bezoekje brengt, drankjes aan. Dat alles samen moet de opbrengst voor de Warmste Week zijn. Het goede doel waarvoor wij gaan is vzw De Korf uit Kortrijk, een instelling voor bijzondere jeugdzorg. Melissa Blauwblomme, de dochter van onze voorzitter, zet zich dagelijks voor de vzw in. Het is eerder een kleinschalig project, dat nog iet veel onder de aandacht kwam, maar ook onze steun verdient.”

“De kommetjes verkopen wij, samen soep of chocomelk”, gaat Nora verder. “Voor de drankjes konden wij rekenen op sponsoring van AD Delhaize en Carrefour Market. Eens het gekochte kommetje uitgedronken is, zullen we het omspoelen en reinigen, en in een, ook al gesponsord zakje, meegeven.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.