Schepencollege Blankenberge geeft groen licht voor nieuw Noordzeezwembad

Het schepencollege van Blankenberge heeft definitief groen licht gegeven voor de realisatie van het nieuwe Noordzeezwembad.

Een simulatie van het zwembad. © Repro WK

“We gaan als meerderheid akkoord met het voorliggende ontwerp. Dat we het zwembad nu na enkele bijsturingen wel effectief kunnen realiseren, is niet alleen een gevolg van daadkracht, maar ook van een goede samenwerking”, zeggen burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD) en eerste schepen Daphné Dumery (N-VA).

Dat laatste lijkt een heel bewust statement aangezien het toekomstige Noordzeebad in het verleden – net zoals de mugperikelen en de studie rond een nieuw woonzorgcentrum overigens – eerder wél voor onenigheid zorgde tussen de coalitiepartners. Het zwembad is de belangrijkste uitgave die voor deze legislatuur nog op het budget staat. Het ontwerp voorziet in een groot 25 meterbad dat aan alle normen voldoet voor officiële zwem- en waterpolowedstrijden.

Energiezuinig

Schepen voor Sport Katrien Van Ryssel (Open VLD): “Het blijft een functioneel zwembad met voldoende wateroppervlak om zowel clubs, scholen, sporadische bezoekers als baantjeszwemmers optimaal te kunnen laten genieten en met beweegbare bodems die ook animatie en initiatie van opkomende bewegingsporten in het water mogelijk maken. Het instructiebad wordt uitgerust met een hefplatform voor mindervaliden en ook een nieuwe gevechtsportzaal met alle bijhorende faciliteiten maakt deel uit van het nieuwe ontwerp.”

Volgens schepen voor Openbare Gebouwen Björn Prasse (Open VLD) wordt het nieuwe Noordzeezwembad ook een stuk energiezuiniger.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.