Schepen weerlegt hardnekkige geruchten: “Zwembad Lagaeplein eerste jaren niet dicht”

Het zwembad aan het Lagaeplein blijft nog zeker tot en met 2021 open. © KDS
Redactie KW

Wie dacht dat het zwembad Lagae binnenkort gaat sluiten, heeft het verkeerd voor. “Het zwembad blijft open tot en met 2021”, verzekert schepen van Sport Arne Vandendriessche. De geruchten over een sluiting zijn hardnekkig, maar volledig uit de lucht gegrepen. Tijdens juli en augustus is er een tijdelijke sluiting omdat het openluchtzwembad dan open is.

Door Carlo Herpoel

Wanneer het zwembad definitief sluit, is nog niet bepaald. Van een uitdoofscenario is geen sprake. Drie jaar na de opening van het nieuw zwembad op Weide gaat de stad, in samenspraak met beheerder Lago, alles evalueren. De beslissing over de toekomst ligt uiteindelijk bij de stad. Schepen van Sport Arne Vandendriessche: “Dit zwembad ligt me nauw aan het hart. Als geboren en getogen Heulenaar ben ik er veel geweest, ik heb er leren zwemmen“, vertelt de schepen. “Dit zwembad gaat niet dicht.”

Dezelfde prijzen

Met de opening van het nieuwe sport- en recreatiebad zijn er wel nieuwe openingsuren. Door de brand in het nieuwe zwembadcomplex werden die tijdelijk aangepast. Dit was even verwarrend voor de gebruikers. De openingsuren liggen tot in 2021 vast. Het zwembad is elke dag open behalve op zondag, ook tijdens de schoolvakanties. Enkel in juli en augustus is het zwembad Lagae dicht. Lago opent dan openluchtzwembad Abdijkaai in de plaats. Het personeel van Heule gaat tijdens deze periode naar daar.

Het zwembad in Heule is een oud bad waardoor er soms technische problemen optreden. Toen Stad Kortrijk dit nog exploiteerde was dit ook zo. Lago is contractueel verplicht om alles, zo snel als mogelijk, te herstellen. “Als dit niet gebeurt dan gaan we Lago op hun plichten wijzen. Tot op vandaag hebben ze dit ook steeds gedaan“, zegt schepen Vandendriessche.

Schepen Arne Vandendriessche.
Schepen Arne Vandendriessche.© a-KDS

De defecte boiler, waardoor het water één dag onder de normale temperatuur van 28°C was gezakt, was de dag erop hersteld. Het probleem met het te hete water van de douches is opgelost. De redders van Lago weten wat ze moeten doen wanneer dit nogmaals voorvalt. Problemen met de jacuzzi en de infraroodcabine zijn van de baan. Het zwembad van Heule moet zo goed mogelijk draaien “Ook de glijbaan en springplank. Alles moet functioneren zoals vroeger”, weet de schepen.

Lago hanteert in alle baden dezelfde prijzen. Zwemmen in Heule is dus niet duurder. De sportpluskaarten zijn niet meer van toepassing. De beurtenkaart daarentegen wel. Schoolzwemmen kan er nog steeds. “Voor het schoolzwemmen hebben we een overeenkomst bereikt met de scholen. We maken daarvoor 50.000 euro per jaar vrij en dit voor de hele legislatuur. Onze stad is de enige met dergelijke financiele tussenkomst“, legt de schepen uit.

De uitbaters van het sportcafé zien wel hun inkomsten dalen doordat er geen clubs meer naar het zwembad in Heule komen en door de gewijzigde openingsuren. “Ook voor dit probleem zoeken we een oplossing. We laten de uitbaters niet in de kou staan. We gaan wellicht de concessieprijs schorsen voor de periode dat het zwembad dicht is. Dit gaan we verder uitwerken in overleg met de uitbaters van het sportcafé”, belooft Arne,Vandendriessche,.

De openingsuren

Het zwembad is tijdens gewone weken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 17 tot 21 uur, op woensdag van 14 tot 21 uur en op zaterdag van 14 tot 17 uur. Gesloten op zondag. Tijdens de schoolvakanties (uitgezonderd juli en augustus) is het bad van maandag tot en met vrijdag open van 17 tot 21 uur en op zaterdag van 14 tot 21 uur. Meer info: 0472 783089 of kortrijkweide@lago.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier