Schepen stelt gerust na geruchten over kinderlokker op speelpleinwerking Emelgem

Jeugdschepen Lothar Feys met speelpleinverantwoordelijke Liesbeth Theunynck. © FM
Philippe Verhaest

Op sociale media circuleert een bericht dat er een kinderlokker aan het werk zou zijn op de speelpleinwerking van de Izegemse deelgemeente Emelgem.

Schepen van Jeugd Lothar Feys (N-VA) is ervan overtuigd dat het om onnodige paniek gaat, maar heeft wel extra maatregelen genomen.

Op de Facebookgroep Stad Izegem Ongescensureerd werd donderdagmiddag het bericht gelanceerd dat een kinderlokker aan het werk zou zijn op de speelpleinwerking van de Tuinwijk in Izegem. “Reed op een koersfiets”, valt te lezen in de post van Kevin Van Dycke. “In een flashy en neongroen tenue, redelijk mollig van postuur en de man droeg een sjaal en muts. Hij deed alsof hij moest plassen en toen er een kindje alleen liep, riep hij dat het eens moest komen. Ik heb het al gemeld bij de speelpleinwerking en die zeiden dat het niet de eerste keer is.”

Schepen stelt gerust na geruchten over kinderlokker op speelpleinwerking Emelgem

Schepen van Jeugd Lothar Feys (N-VA) reageert met de nodige alertheid op de beweringen. “We weten uiteraard niet of het bericht waarheid bevat, maar willen ook geen onnodige paniek veroorzaken. De monitoren van onze speelpleinwerking leveren uitstekend werk en we hebben na dit bericht zelfs extra mensen op de Tuinwijk ingezet. Ook de politie werd ingelicht. We volgen de situatie op de voet, maar niemand hoeft zich zorgen te maken.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier