Schepen opent nieuwe fietszone in Marke met fietshappening

Vooral kinderen konden het evenement smaken. © ED
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Heel wat jonge gezinnen zakten zondag naar Marke af voor ‘Het Fietsding’, een fietshappening in de nieuwe fietsstraten van Marke. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts (SP.A) opende er de gloednieuwe fietszone.

De straten die uitgeven op het centrum van Marke zijn vanaf vandaag (zondag) officieel volledig of gedeeltelijk fietsstraten. De fietszone werd ‘s middags geopend door schepen Axel Weydts (SP.A). In een fietsstraat mag ja maximum 30 kilometer per uur rijden. Gemotoriseerde voertuigen mogen er geen fietsers voorbij steken.

Om de opening te vieren werden er street-art installaties gemaakt van oude fietsen. Er hangen 20 felgekleurde halve kinderfietsjes aan palen in het centrum.

Aan activiteiten was er ook geen gebrek. De twaalf beschikbare gocarts en speciale fietsjes voor kinderen waren voortdurend in gebruik. De fietsstraten waren voor de gelegenheid verkeersvrij, dus konden de kinderen op straat fietsen. Ook het fietsbehendigheidsparcours van Wielerclub Marke was een succes. Vooral kinderen konden deze activiteit smaken. Cycling Vlaanderen was ook aanwezig met fietsen op rollen. Met vier personen kon je er zelfs een wedstrijdje van maken.

Wie het liever rustiger aan deed, kon ook eens kennis maken met de dode hoek van een vrachtwagen. “Zo weten we waar we in de omgeving van een vrachtwagen niet gezien zijn met de fiets”, kregen we als reactie van een voorbijganger.

Een plaatselijk onweer leek eventjes roet in het eten te gooien. Gelukkig begaven verschillende mensen zich na de bui nog naar het centrum.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier