Schepen Joachim Jonckheere besmet met corona

© (Foto ZB)
Redactie KW

De laatste tijd zijn er stijgende cijfers van besmetting in Zonnebeke. Ook schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere (#Team8980) is besmet met het virus.

“Zondagmiddag kreeg ik lichte symptomen”, vertelt de schepen. “Ik had geen weet van een contact met een positief persoon, maar toch ben ik sindsdien het huis niet meer uit geweest en hebben we ook niemand meer ontvangen. Maandagmorgen heb ik uit voorzorg de dokter gebeld en ben ik ook van thuis uit blijven werken. Dinsdag werd ik gewaarschuwd dat de test positief was. In het begin voelde ik me wat ziekjes met koorts en hoofdpijn, maar nu gaat het beter. Ik ben enkel nog een beetje vermoeid, ik hoop dat het verder gunstig evolueert. Ook al eindigt mijn quarantaine zondag, uit voorzorg blijf ik zeker nog tot en met dinsdag nog in quarantaine.”

Sinds zijn besmetting werkte de schepen van thuis uit en ook de gemeenteraad van volgende maandag verloopt online. “Soms zijn sommige mensen besmet zonder het te weten. Dat is juist een van de gevaren met dit virus. Maar als je wel symptomen vertoond wees extra voorzichtig”, waarschuwt de schepen. “Ook al lijkt het niet erg en onschuldig, bel de dokter en bescherm je huisgenoten en vrienden. Neem geen risico in het belang van iedereen rondom je. De cijfers in Zonnebeke blijven schommelen rond 30. Geen reden tot paniek, maar we blijven alles goed opvolgen en indien nodig volgen er maatregelen.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier